Borítókép: 4 étkezési hiba, amit futás után elkövethetsz

4 étkezési hiba, amit futás után elkövethetsz

Forrás: Europress
Gratulálunk - ügyesen fejlődsz, javul az állóképességed, gyorsabbá válsz és sok kalóriát égetsz el. Viszont az a helyzet, ha nem megfelelően tankolsz fel futás után, sokat veszíthetsz. Érd el a célod könnyebben, kerüld el a következő hibákat:

1. Csak fehérjét eszel

A protein fontos az izomépítés és regeneráció szempontjából, de minőségi szénhidrátokra is szüksége van a szervezetednek, hogy segítse a folyamatot. A teljes kiőrlésű gabona, hüvelyesek, gyümölcsök, zöldségek szuper kiegészítői lehetnek a húsoknak. És a zsíroktól se félj!

2. Koffeines, cukros italokat iszol

Az normális ha elfráadsz egy kemény futás után, de a fánk és a tejeskávé nem a legjobb választás a regenerációhoz, hiszen gyorsan megéhezel utánuk.

3. Smoothie-t iszol

Sajnos kevés olyan turmix létezik, ami megfelelő fehérjével és szénhidráttal tölti fel a tested futás után. Általában sok cukrot tartalmaznak. Érdemes inkább joghurtot, tejet, mogoyoróvajat fogyasztanod.

4. Egyből inni mész

Megünnepelheted a sikert, csak ne alkohollal tedd. Az alkohol dehidratál, ráadásul meggátolja a fehérjeszintézist, így a sérült izomrostok nem tudnak újraépülni.