Hirdetés

Belgium szerint szerencsejáték a loot box, egész Európában betiltanák

|

Döntött a belga illetékes testület, és szerencsejátéknak minősítette a loot boxos rendszereket.

Hirdetés

Világszerte megoszlanak a vélemények a témában, az Egyesült Államok korhatárbesorolási bizottsága, az ESRB szerint például nem szerencsejáték a loot box. Lehet, hogy most ők is átgondolják ezt.

Hirdetés

Pár hete jelentette be a játékokkal foglalkozó belga testület, hogy kivizsgálja a Star Wars Battlefront II-t. Most megszületett a döntés, miszerint az olyan rendszerek, melyekben a felhasználók valódi pénzért ládákat vásárolhatnak anélkül, hogy tudnák, mit fognak kapni pontosan, a szerencsejátékok kategóriájába sorolhatók. Ezt követően a belga igazságügyi miniszter, Koen Greens elmondta, szeretné betiltani, hogy bárki ilyen rendszert alkalmazhasson mind Belgiumban, mind egész Európában.

A döntés érintheti az Overwatchot, a Shadow of Wart, és gyakorlatilag mindent, amiben a loot boxos megoldás szerepel. Talán még a Counter-Strike: Global Offensive-et is, amit gyakorlatilag a ládákból tartanak életben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)