Pilát Gábor: "A szerelem félelemmel elegyedve féltékenységet szül"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor párkapcsolat Tabuk nélkül a párkapcsolatról szerelem féltékenység féltés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a szerelem érzése félelemmel keveredik, akkor azt a menthetetlenül keserű ízt produkálja, mint a legjobb húsból készült pörkölt, amiben odaégették a hagymát.

Ilyenkor úrrá lesz a gyanú, és kezd rögeszméssé válni az a fikció, miszerint mindenki, akivel a párja szóbaáll, az a szeretője. Gyakran olyanná válik az ember, mint Othello, azzal az apró különbséggel, hogy a viselkedése még a fennköltséget is nélkülözi - nem mintha az sokat változtatna a hozzáállásán.

„A szerelem félelemmel elegyedve féltékenységet szül" Forrás: Shutterstock

Ebben az állapotban gyakran és könyörtelenül megvallatják egymást a szerelmesek a külön töltött időről, és minden alkalommal végigjátsszák ugyanazokat a kérdezz-felelekeket, mintha azok egy láthatatlan társasjáték kötelező lépései lennének, attól teljesen függetlenül, hogy ki milyen mezőn áll.

Amennyiben viszont a látszólagos tapintat megőrzésére tett erőfeszítés miatt nem tör a felszínre a számonkérés, az belülről pusztít.

Ebben a játszmaállapotban szinte mindegy, hogy ki kit fél elveszíteni, ki a rab, és ki a börtönőr, mert mindketten a közös rablánc végén vergődnek. A szerelem ugyanis félelemmel elegyedve mindig féltékenységet szül.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor
Pilát Gábor: szenvedéssel vagy szenvedéllyel?http://www.life.hu/intim/20171116-pilat-gabor-szenvedessel-vagy-szenvedellyel.htmlA házasság mindig is egy változó intenzitású, és sajnos leggyakrabban "átmeneti ügylet" volt, természetesen más és más gondokkal, de a látszat hasonló köntösében. A "Míg a halál el nem választ" fogadalom valamikor az észszerű lehetőségek reális felmérése volt, manapság inkább az óhajok feliratú kívánságládába dobott vágy, ami stabil alapok híján és az orvostudomány fejlődésével azt az eredményt hozta, hogy a házaspároknak egyre tovább kell elviselniük egymás változásait, és esetleges eltávolodását. Intim--Hogyan lesz egy férfi prosti?http://www.life.hu/intim/20171114-szemelyes-ferfiprostitualt-torteneteke-a-ferfimuszak-cimu-konyvbol.htmlAhogy korábban már beszámoltunk róla, riporterünk, Domszky László egy tényfeltáró riportkönyvet készített Férfiműszak címmel a magyar férfiprostituáltak luxus világáról. De hogy pontosan hogyan, miért lesz egy férfiből prostituált, aki férfiaknak árulja a testét, a könyv szerzője elárulta. Intim--Régi idők szexszimbólumai: a 18. század és Madame de Pompadourhttp://www.life.hu/intim/20171107-regi-idok-szexszimbolumai-madame-de-pompadour.htmlCikksorozatunkban régi korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a közelmúltig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk, mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak. A legújabb részben a francia forradalom előtti Párizsba látogatunk. IntimOrigoÚjabb modell jelezte, őt is zaklattákhttp://www.life.hu/intim/20171108-ujabb-modell-jelezte-hogy-ot-is-zaklattak.htmlAhogy korábban írtuk, riporterünk Férfiműszak című könyvének megjelenése kapcsán felszínre került egy újabb terület, ahol zaklatási botrány kezd kirobbanni. Jelentkezett egy fiatal fiú, aki név nélkül ugyan, de elmesélte történetét. Mint mondta, szakmabeli barátai is bőségesen be tudnak számolni hasonló esetekről, amikor is a modellügynökség akár munkát is megvonhat, ha nem működnek együtt a szexuális elvárásokban. Intim--Pilát Gábor: "Ne kergess ideált!"http://www.life.hu/intim/20171026-pilat-gabor-a-parvalasztasrol.html--Pilát Gábor: A gondolat teremtő erejérőlhttp://www.life.hu/intim/20171016-pilat-gabor-a-gondolat-teremto-erejerol.htmlA materialisták szerint az ember egy szilárd anyaghalmaz. Te is eldöntheted, hogy ebbe a csoportba tartozol-e, csupán ezt a kérdést kell feltenned magadnak: „Én egy test vagyok, vagy nekem van egy testem?” IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.