Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 étel amit soha nem kellene ebédre enned!

default user icon
MME
Már a könyökünkön jön ki, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ám azt gyakran elfelejtjük, hogy az ebéd az, ami felturbóz bennünket a nap közepén, hogy kibírjuk estig. Ennek megfelelően, észben kell tartanunk, hogy mik azok, amik hasznos üzemanyagok lehetnek a testünknek, hogy túlélje a nap hátralevő részét. Megmutatjuk mit felejts el, ha megszólal a déli harang!

Fehér kenyér

Ha a szendvicsed a megfelelő összetevőkből  válogatod össze, tökéletes választás lehet a nap közepére, ám gyakran előfordul hogy akár egy rosszabb hozzávalóval tönkrevághatod az egész ebéded. 


Alacsony rosttartartalmával és magas glikémiás indexével a fehér kenyér az egekbe repíti a vércukorszinted, ami miatt sokkal hamarabb leszel majd éhes, és sokkal hamarabb leszel fáradt, mintha egy például egy teljes kiőrlésű kenyeret választottál volna. 

Majonéz

Az, hogy mit raksz ebédnél a kenyeredre, nagyon is számít. Gondolj bele! Csupán egy evőkanál majonézben, amit a szendvicsedre kensz közel 100 kalória van, és mivel gyakorlatilag zsír, tápanyagban sem bővelkedik. Ezzel szemben, ha pestoval  vagy guacamoléval helyettesíted, azzal egészséges zsírokat és vitaminokat szállítasz a szervezetedbe.

Joghurt

Míg a joghurtort általában egészséges ételként aposztrofáljuk, néhány fajtájuk tele van nyomva cukorral és hozzáadott szinezékkel. Ezzel szemben, te magad is elkészíthetsz egy isteni és laktató délutáni nasit, görög joghurttal, zabkásával, vagy némi gyümölccsel. 

Müzli szelet

Noha jó választásnak tűnhet kitolni az ebédidőt pár müzliszelettel, a legtöbbenek nagyon alacsony a tápanyagtartalma, ezen kívül magas cukortartalmuk miatt, hamarabb jönnek az éhségrohamok és a fáradtság.
Ebéd utáni, diétás, somlóit helyettesítő desszertnek oké, de ebédnek nem!

Chips

Azt hiszem ezt nem is kell túlragoznunk. Alapvetően csak üres kalóriákat viszünk be vele a szervezetünkbe, semmi rost, semmi fehérje, csak a kalóriák. Nem segít abban, hogy hamar telítve érezd magad, nem tart sokáig éhség nélkül, magas sótartalma szintén káros számodra. Gondolj ezekre, ne arra, hogy sajnálatos módon milyen finom, és dobjon fel, hogy vannak a chipshez hasonló, finom és legfőképp egészséges nasik, amik szintén nem helyettesítik az ebédet, de legalább nem okoznak lelkiismeretfurdalást! 

Zöldsaláta + csirke

De hát a saláta egészséges, nem ?!
Sok ember úgy gondolja, hogy egy hatalmas adag saláta és egy kis natúr csirke majd eltelíti őket, de épp ellenkezőleg: még többet akarnak majd! 
Az a probléma azzal, hogy ha valaki csak és kizárólag salátát és csirkét eszik ebédre, hiányzik majd az ételéből valami hasznos zsír vagy rost, ami a telítettség érzését elnyújtja. Dobj egy kis babot, avokádót vagy csicseriborsót a salátád tetejére, és megoldottad a problémát!

Tészta

Igazából, nem ördögi étel, de egy nagy adag fehér tészta, bármiféle hozzáadott protein nélkül nem fogja megnyugtatni és eltelíteni a gyomrod a délután hátralévő részében. Ha a hagyomás tésztát teljes kiőrlésű tésztára cseréled, felturbózod némi hússal, és rengeteg zöldséggel, tuti, hogy kibírod a vacsoráig éhség nélkül! 

 
ÍGY HASZNÁLD AZ ALMAECETET, HA FOGYNI AKARSZ! >>> 

9 POFONEGYSZERŰ KONYHAI TRÜKK, AMIVEL IDŐT ÉS PÉNZT SPÓROLHATSZ! >>> 

MILYEN ALAPANYAGOKAT VEGYEK, HA GLUTÉNÉRZÉKENY VAGYOK? >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss