Egészség

Kevésbé fognak a szívbetegségek a kutyatartókon

Bocsi, macskások, úgy tűnik, a kutyatartók tovább élhetnek...

Rengeteget olvashattunk már az állattartás pozitív élettani hatásairól, de most ennél sokkal konkrétabb eredményekre derült fény konkrét betegségekkel és egy még konkrétabb háziállattal kapcsolatban. Bocsi, macskások, úgy tűnik, a kutyatartás jelenti a legjobb védekezést a szív -és érrendszeri megbetegedések ellen!

A hatalmas mintával dolgozó svéd kutatás összesen 3 432 153 személyt vizsgált, 40 és 80 év közötti svéd kutyatartókat. A fiatalokat eleve kizárták, hiszen náluk természetesen alacsony a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélye. 

Az eredmények világosan megmutatták, hogy a kutyatartás megvédhet az ilyen betegségektől, különösen azokat, akik alapvetően egyedül élnek. Érdekes, hogy a kutyatartók között is meg tudták különböztetni, milyen fajtájú kutyák gazdái a legvédettebbek, ennek alapján úgy tűnik, vadászkutyát érdemes tartani, ha vigyázni akarunk szívünk egészségére.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top