A trüffel még a csokinál is finomabb, lágyabb, ízesebb, egy falatnyi tiszta boldogság. Csokoládé az alapja, tejszín, vaj lágyítja, egyszerű és nagyszerű – és saját készítésű ajándéknak is tökéletes. Most mandarinnal készült, mesés!
A narancs héját gyakran használjuk sütemények, desszertek ízesítésére, a mandarinét viszont sosem, pedig édesebb és szelídebb, nagyon aromás, az illata is egészen más, és mennyeien passzol a csokoládéhoz. Mostanában ráadásul többféle mandarin is kapható, megjelent a vastagabb héjú, könnyen hámozható clemantine – vagy klemantin – és a marokkói eredetű, különösen édes és fűszeres tangerine fajta is.
A trüffelhez most csak a héját használtuk, előzőleg alaposan megmosva meleg vízben, majd lereszelve, és a csokigolyó tejszínes-vajas részével kicsit összefőzve. A golyóbis készítése egyébként nagyon egyszerű, de azért van néhány dolog, amire figyeljünk, hogy a csoki ne sérüljön a melegítéskor.
Nagyon érzékeny jószág, gyorsan túlmelegszik, „megég”
– ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen, hiszen gőz fölött ez nem lehetséges, hanem azt, hogy a csoki szerkezete megváltozik, és már sosem lesz ugyanolyan jól kezelhető.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!