Írd be, mit keresel:

Baconbe göngyölt csirkemájfalatkák – egyszerű, gyors és fenomenális

Nem csak főzni, enni is szeretek (ki gondolta volna :)). Vannak állandó kedvenceim is, amiket sosem tudok megunni, ilyen pl. a tojásos nokedli, a zöldborsópüré vagy a sütőtökkrémleves.

Cookta - 2023.12.05.
Baconbe göngyölt csirkemájfalatkák – egyszerű, gyors és fenomenális

A most következő étel pedig az abszolút favorit, komolyan, bármekkora mennyiséget képes vagyok eltüntetni belőle. De nem vagyok vele egyedül, Luca, a félig lányom is imádja, sőt, hidegtálakra is gyakran készítem.

Ez az étel ugyanis, akárcsak a fasírt, hidegen és melegen is finom. Bár, ha magunknak sütöm, még nem volt ideje kihűlni…

Forrás: Hajós Ágnes

Baconbe göngyölt fűszeres csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • majoránna
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A csirkemájakat az ereiktől megszabadítjuk, 2-3 darabba vágjuk, egy tálba tesszük. Összekeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, nagy adag frissen őrölt borssal és 2 teáskanál majoránnával.

A baconszeleteket hosszában kettévágjuk, belecsavarunk egy-egy májdarabkát, összeillesztéssel lefelé egy kissé kiolajozott tepsibe fektetjük őket egymás mellé. Közéjük öntünk 1 dl vizet, mehet be a 200 fokos sütőbe. Kb. fél óra alatt kész is, salátával, krumplipürével tálaljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.