Gasztro

Csirkecomb ilyen finom még nem volt!

Ha nincs ötleted, hogy mit főzz a hétvégén, akkor próbáld ki ezt a receptet. Nem fogod megbánni!

Kicsit most félretesszük a kedvenc csirkemellből készült recepteket, és csirkecombfiléből készítjük az ebédet. Kuszkusz helyett elkészíthető természetesen rizzsel is! 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkecombfilé 
  • 1 ek. vaj 
  • só 
  • 15 dkg fehér szőlő
  • 1 csokor friss menta, aprítva 
  • csipet őrölt fahéj 
  • csipet csilipor
  • 25 dkg kuszkusz 
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl olaj

A csirkecombfilét felcsíkozzuk, sózzuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a csirkehúst. Kb. 10 perc sütés után hozzáadjuk a megmosott szőlőszemeket, a fűszereket, illetve a vágott menta felét, majd 5 perc alatt készre főzzük. (Ha kezdene letapadni, egy kis vízzel pótoljuk az elfőtt levet.) Közben a kuszkuszhoz másfélszeres mennyiségű (kb. 3,5 dl) vizet felteszünk forrni. Beletesszük a mazsolát, 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, enyhén megsózzuk, és belekeverjük a kuszkuszt, illetve az olajat. Lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék mentát a húshoz keverjük, majd a kuszkuszra tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top