Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így kell matracot választani!

2018. január 03. - Otthon

Az alvással életünk nagy részét töltjük, fontos, hogy minél kényelmesebb körülményeket teremtsünk ehhez. Például a jó matracválasztással.

A megfelelő minőségű és mennyiségű pihenésre mindenkinek szüksége van, ehhez pedig mindenféleképpen kell egy jó matrac. Ma már annyiféle kapható, hogy az ember szájtátva nézi az üzletben a mennyiséget, és nem győzi kapkodni a fejét az eladó szakszavait hallva.

Mégis milyen matracot vegyünk, ami biztosan jó lesz? A válasz a lehető legkönnyebb: olyat, amin szeretünk feküdni. Ezért is érdemes ráfeküdni, kipróbálni a tesztnek kitett darabokat az üzletekben, ne féljünk ettől, nem ciki. Az sokkal kínosabb, ha kifizetünk 100-150 ezer forintot a tökéletesnek vélt matracra, és hoppon maradunk.

Nem egy embertől hallottam már a kellemetlen matracos sztorikat, hogy itt-ott összetörte a testét az újonnan vásárolt matrac, majd arra még egyet vásárolt, csakhogy valamennyire olcsón megússza az egészet, de kényelmesen aludjon.

Ezeknek a történeteknek általában az a megoldásuk, hogy féléven belül biztosan repül az összes matrac, és befektetnek végre egy olyan matracba, ami megfelel az igényeknek. Akkor van baj, ha két ember is alszik rajta, és mindkettőnek eltérőek az igénye: a férj a puhább matracot szereti, a feleség a keményet például. 

Az alábbi eladó, Pasaréten található lakásban eléggé "túllóg" az ágykeret, amibe sokan véletlenül is belerúghatnak. Itt a nagyobb matrac sem sokat segíthet. Kattintson a képre!

1_56.jpg

Az üzletekben ezekre a helyzetekre is rá kell kérdezni, azaz a legfontosabb szabály, hogy internetről ne válasszunk és főleg ne rendeljünk matracot. A matrac jó esetben legalább tíz évre szól, muszáj tehát személyesen kiválasztani és az üzletben megrendelni.

A puhaság, keménység és méret mellett dönteni kell arról is, hogy rugós legyen, szivacsos, kókuszmatrac, antiallergén. A kiválasztáshoz tudni kell az ágymagasságot, az ágyrácsot pedig el is felejthetjük, ha már van, ezt biztos, hogy az új matrachoz kell majd megvásárolni, esetleg ott a matracos boltban. Több hét, mire kiszállítják, de érdemes befektetni anyagilag és időben is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6013519883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kedves olvasó 2018.01.03. 18:25:08

Sokkal okosabb, ettől a cikktől nem lettem! Helykitöltő cikknek jó volt.

Jehuda 2018.01.03. 22:26:41

Egyetértek az előttem szólóval.
süti beállítások módosítása