Birsalma sajt, kicsit másképp
Idén is elérkezett a birsalma sajt készítés ideje. (2012.11.21.)
Most egy újfajta recept által készített birs-spirált mutatok, amit ezen az oldalon találtam:
http://www.moksha.hu/konyha/csak-2-hozzavalo-egeszseges-gumicukor-birsalmabol/
Természetesen le is teszteltük az elkészült darabokat, és olyan jól sikerült a teszt, hogy a fényképezéshez már csak pár darab maradt.
A birsalmákat mostam, pucoltam, nem hámoztam. Felraktam főni őket majd kevés cukorral, mixeltem. Ekkor jön a varázslat. Nem csak simán szárítom a kamrában a polcon, mint korábban, hanem a már kikapcsolt de még forró sütőben hagyom kihűlni majd száradni. Sütőpapír használat ajánlott!
A sütőpapíron meg-meg fordítottam, ezt két három napig ismételgettem.
Amikor már kellően "kemény" volt a birsalmalepényem, csíkokra vágtam, célszerszámom egy pizza szeletelő volt.
Még pár napot száradtak a polcon, majd megkapták ünnepi ruhájukat.
Most egy újfajta recept által készített birs-spirált mutatok, amit ezen az oldalon találtam:
http://www.moksha.hu/konyha/csak-2-hozzavalo-egeszseges-gumicukor-birsalmabol/
Természetesen le is teszteltük az elkészült darabokat, és olyan jól sikerült a teszt, hogy a fényképezéshez már csak pár darab maradt.
A birsalmákat mostam, pucoltam, nem hámoztam. Felraktam főni őket majd kevés cukorral, mixeltem. Ekkor jön a varázslat. Nem csak simán szárítom a kamrában a polcon, mint korábban, hanem a már kikapcsolt de még forró sütőben hagyom kihűlni majd száradni. Sütőpapír használat ajánlott!
A sütőpapíron meg-meg fordítottam, ezt két három napig ismételgettem.
Amikor már kellően "kemény" volt a birsalmalepényem, csíkokra vágtam, célszerszámom egy pizza szeletelő volt.
Még pár napot száradtak a polcon, majd megkapták ünnepi ruhájukat.