Halacskás sült halacska

2012_06_16-ig_049.JPG

Az ötlet nem az enyém, valamelyik nap láttam "Laci bácsit" főzni a TV-ben, és az ő receptjét alakítottam át kicsit a mi ízlésvilágunkra.

Hozzávalók: levelestészta , halfilé, fűszerek,

Először készítettem egy halacskás sablont papírból.


A sablon alapján kivágtam a tésztából 4 db halacska formát, kettőt alulra, kettőt pedig fedésnek.
A tészta rétegek köze raktam a befűszerezett, filézett halszeleteket, majd tojássárgájával átkentem az egészet.


Éles késsel megrajzoltam a tésztán a kontúrvonalakat (pikkelyeket). Készítettem egy kicsi tésztagombócot a szemének. Tudom, kicsit morbid, de jópofa.


Majd irány a sütő.

Íme a végeredmény, tejfölös vagy tejszínes kaporszósszal fantasztikus. Külön köretet nem igényel, mivel maga a tészta a köret.


Jó étvágyat!
Címkék: konyha