Halacskás sült halacska
Az ötlet nem az enyém, valamelyik nap láttam "Laci bácsit" főzni a TV-ben, és az ő receptjét alakítottam át kicsit a mi ízlésvilágunkra.
Hozzávalók: levelestészta , halfilé, fűszerek,
Először készítettem egy halacskás sablont papírból.
A sablon alapján kivágtam a tésztából 4 db halacska formát, kettőt alulra, kettőt pedig fedésnek.
A tészta rétegek köze raktam a befűszerezett, filézett halszeleteket, majd tojássárgájával átkentem az egészet.
Éles késsel megrajzoltam a tésztán a kontúrvonalakat (pikkelyeket). Készítettem egy kicsi tésztagombócot a szemének. Tudom, kicsit morbid, de jópofa.
Majd irány a sütő.
Íme a végeredmény, tejfölös vagy tejszínes kaporszósszal fantasztikus. Külön köretet nem igényel, mivel maga a tészta a köret.
Hozzávalók: levelestészta , halfilé, fűszerek,
Először készítettem egy halacskás sablont papírból.
A sablon alapján kivágtam a tésztából 4 db halacska formát, kettőt alulra, kettőt pedig fedésnek.
A tészta rétegek köze raktam a befűszerezett, filézett halszeleteket, majd tojássárgájával átkentem az egészet.
Éles késsel megrajzoltam a tésztán a kontúrvonalakat (pikkelyeket). Készítettem egy kicsi tésztagombócot a szemének. Tudom, kicsit morbid, de jópofa.
Majd irány a sütő.
Íme a végeredmény, tejfölös vagy tejszínes kaporszósszal fantasztikus. Külön köretet nem igényel, mivel maga a tészta a köret.
Jó étvágyat!