Birsalma sajt, megint kicsit másképp

21.JPG

Szeptembertől kezdődik a szüret, folyamatosan szedem őket össze, csak azokat amiket már "ledobott magáról a fa", így a szüret elhúzódhat akár november elejéig is.




Ezek az almák nem olyan szépek, mint amiket a piacon lehet, vásárolni, de garantáltan vegyszer mentesek.


Feldolgozásig a konyhában illatoztak.


Alapos mosás után megtisztítottam, majd felaprítottam őket. A héjukat nem vágtam le mert abban van egy pektin nevű valami, amitől a birsből sajt lesz én nem lekvár.


Kevés cukorral felraktam főni, majd botmixerrel rásegítettem, hogy kellően pépes legyen.


Mikor kicsit lehűlt, különböző formákba öntöttem, és a kamrába kerültek "száradni".

Egy hét eltelte utána formákból kivéve szárítgattam őket tovább.
 

Mikor már mindkét oldaluk kellően megszáradt, sütemény kiszúrókkal különböző formákat készítettem belőlük.
Íme a végtermékek.



 
Végül mindegyik kapott szép csomagolást, hogy méltó ajándék váljon belőle.



Címkék: konyha