Birsalma sajt, megint kicsit másképp
Szeptembertől kezdődik a szüret, folyamatosan szedem őket össze, csak azokat amiket már "ledobott magáról a fa", így a szüret elhúzódhat akár november elejéig is.
Ezek az almák nem olyan szépek, mint amiket a piacon lehet, vásárolni, de garantáltan vegyszer mentesek.
Feldolgozásig a konyhában illatoztak.
Alapos mosás után megtisztítottam, majd felaprítottam őket. A héjukat nem vágtam le mert abban van egy pektin nevű valami, amitől a birsből sajt lesz én nem lekvár.
Kevés cukorral felraktam főni, majd botmixerrel rásegítettem, hogy kellően pépes legyen.
Mikor kicsit lehűlt, különböző formákba öntöttem, és a kamrába kerültek "száradni".
Ezek az almák nem olyan szépek, mint amiket a piacon lehet, vásárolni, de garantáltan vegyszer mentesek.
Feldolgozásig a konyhában illatoztak.
Alapos mosás után megtisztítottam, majd felaprítottam őket. A héjukat nem vágtam le mert abban van egy pektin nevű valami, amitől a birsből sajt lesz én nem lekvár.
Kevés cukorral felraktam főni, majd botmixerrel rásegítettem, hogy kellően pépes legyen.
Mikor kicsit lehűlt, különböző formákba öntöttem, és a kamrába kerültek "száradni".
Egy hét eltelte utána formákból kivéve szárítgattam őket tovább.
Mikor már mindkét oldaluk kellően megszáradt, sütemény kiszúrókkal különböző formákat készítettem belőlük.
Íme a végtermékek.
Végül mindegyik kapott szép csomagolást, hogy méltó ajándék váljon belőle.