Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Máris itt a válasz arra, hogy feljelentették Orbán Viktort

2018. jan 17. 15:37
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
És mit szól ehhez Orbán Viktor? / Fotó: AFP

És mit szól ehhez Orbán Viktor? / Fotó: AFP

Máris válaszolt a Fidesz arra mai bejelentésre, miszerint az MSZP-s Kórózs Lajos feljelentette a magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása kapcsán Orbán Viktort.

Mint megírtuk, feljelentette a szocialista Korózs Lajos mások mellett Orbán Viktort szerdán a Legfőbb Ügyészségen, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.

Az MSZP országgyűlési képviselője, a parlament népjóléti bizottságának alelnöke a Legfőbb Ügyészség budapesti székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a feljelentést hivatali visszaélés, közfeladati helyzettel visszaélés, azaz közfeladattal kapcsolatos kötelesség megszegése, valamint csalás és hűtlen kezelés miatt teszi Orbán Viktor miniszterelnök, Selmeczi Gabriella korábbi nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott és Matolcsy György korábbi nemzetgazdasági miniszter, mostani jegybankelnök ellen.

A Fidesz most ezt válaszolta az MSZP-nek:

A Fidesz-frakció szerint az MSZP-nek magát kellene feljelentenie, mert veszélybe sodorta több százezer ember nyugdíját.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának közleménye szerint a magánnyugdíjpénztárak "alig néhány embernek" fizetnek nyugdíjat, a magyar állam kétmillió-nyolcszázezer embernek. Úgy folytatták: a magánnyugdíjpénztárak léte a bankok és a pénzügyi spekulánsok érdeke. Az MSZP mindig is a bankok és a spekulánsok érdekét képviselte - tették hozzá.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

választás 2018 2018 választás választás MSZP Fidesz feljelentés