Felsőfokú ponyvafilozófia

Bumeráng

Bumeráng

A 888 emlékezetkiesésben szenved, ha Orbánról van szó

2018. január 28. - A te embered

Mindig különleges érzés konstatálni, hogy a fideszes holdudvar és annak publicistái milyen reálisan és páratlan igazságokat felvonultatva tudnak a politika iránt érdeklődő kisember számára írni akkor, ha olyan személyekről van szó, akik a kormányzati médiagépezet feketelistáján vannak. Azon rég túl vagyunk, hogy képmutatónak vagy gerinctelennek nevezzük ezeket: ami megszokottá válik, azt előbb-utóbb már nem is illeti az ember címkékkel. Apáti Bencének, a 888 egyik szerzőjének írása azonban úgy világít rá Vona Gábor köpönyeforgatására, hogy közben Orbánról is szólhatna. 

Nem az az aggályos Apáti írásában, hogy Vona Gábor valóban létező kétszínűségét kéri számon, hanem az, hogy mindezt a 888-on teszi, ott, ahol nincs Jézus Krisztus, csak Orbán Viktor, akit legalább olyan vehemensen védenek az újságírók, mintha maga is egy keresztre feszítéssel nézne szembe hamarosan.

Vona csupán hozta a szokásos, jellemtelen, elvtelen formáját. Azt, akinek kurvamindegy, hogy épp milyen eszmét, milyen bajtársakat, milyen vallásokat árul el, mert egyetlen dolog számít neki. A hatalom. - írja a cikkében.

Bár a cikk - mivel a 888-on a Fidesz kritizálása nem játszik - a Jobbikról szól és azon belül Vona Gáborról, de akkor is tökéletesen helytálló a szöveg, ha Vona nevét Orbán Viktoréra cseréljük. Abban egyetérthetünk, hogy a Jobbik elnöke évek óta pontosan ugyanolyan hatalomvággyal ácsingózik a miniszterelnöki székre, mint a baloldali ellenzék mainstream figurái, ennek elérése érdekében pedig hajlandó volt arra, hogy pártjának radikális embereit- legfőképp Novák Elődöt - kiszorítsa a vezetésből. A néppártosodás, az Unióval szembeni kritikák elhalkulása és a Bérunió kampánya mind azt mutatják, hogy az úton-útfélen lenácizott, lefasisztázott szélsőjobboldali párt, de legfőképpen Vona elfogadta azt, hogy sikerességének érdekében meg kell változnia. Röviden annyit is elég lett volna írnia nekem és Apáti Bencének is, hogy Vona Gábor nem más, mint Orbán Viktor 2, kvázi fiatalabbik kiadása. (Ma már vicces visszanézni, ahogy Kövér László 1993-ban olyan liberális eszmékről beszél, mint a tolerancia és a másság elviselésének képessége, de ettől még megtörtént.)

Vona és ami az allahozós videó mögött van című írásában Apátinak abban is igaza van, hogy Vona soha nem volt se náci, se arabszimpatizáns, a cikk elolvasása után viszont egyből elkapott az égető kíváncsiság, hogy a 888 újságírói vagy épp maga Apáti Bence mikor fogja majd úgy gondolni, hogy Orbán Viktorról is meg kéne írni egy ehhez hasonló cikket. Vagy legalább megemlíteni, hogy Vona nem csinál mást, csak azon az útvonalon megy végig - egyelőre sikertelenül - amit Orbán előtte már jól kitaposott sok-sok év kudarc után. És lám, a munka beérett, már nyolcadik éve élvezi hatalmát. 

orbanvona.jpg

Kép: HVG

Itt nincsen szó migránsokról, szocikról, SZDSZ-ről, vagyis nincsenek olyan témák, amikkel a két szekértábort jól össze lehetne ugrasztani. Itt tények vannak. Baj-e, ha egy politikus mindig az adott hangulatot és kívánságokat követve politizál, ergo nincsen saját értékrendje? Szerintem igen, méghozzá nagy. Az viszont egyszerű tény, hogy Orbán Viktor sem maradt ki a pálfordulásokból. Vagy csak Vona Gáboré zavar minket? 

Nem akarok sokáig a Fidesz korai liberális mivoltán rugózni, elég szégyen lett az nekik manapság, de miniszterelnökünk tett arról, hogy ne a rendszerváltás környékére datálhassuk az utolsó ellentmondásos nézetét. Még a gyurcsányi időket éltük - ő is dörgölőzött alaposan az oroszokhoz - amikor 2007-ben Orbán Viktor a Fidesz 19. születésnapján ezt mondta.

Aki írásos formában szeretné visszakapni beszédének hangulatát, annak nagyon szívesen eleget teszek. Többek között erről beszél:

  • Mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak meg a kommunizmusnak ajtót mutattunk, és azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon.
  • Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik, a demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, csak az emberek szívéből nőhet ki és rendezheti be az élhető magyar életet.

 

  • Azt üzenjük a fiataloknak, hogy továbbra is tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék, szeressék, hogy Magyarország egy nyugatos ország.

Tíz-tizenegy év azért nem sok idő, de őszintén: el tudjuk képzelni, milyen változásoknak kellett végbemenniük ahhoz, hogy ezeket akkor büszkén vállalja, ma már pedig úgy tegyen, mintha soha nem mondta volna őket? A szomorú ebben az, hogy ennyi minden nem változott. Oroszország sem lett 2007 és 2018 között a demokrácia csimborasszója, akikkel szoros kapcsolatot kellene fenntartani, de a Nyugat sem lett "nyugatabb", mint ami akkor volt. Csak Orbán változott. (Vagyis azok a szavak, amiket a száján kimondott, hiszen ahogy Apáti szerint Vona sem változott meg, csak egyszerűen egy szavahihetetlen áruló volt mindig is, úgy Orbán is az.)

A naiv kérdés tehát az, hogy a 888 miért, vagy inkább miért pont azzal ekézi Vonát, amivel Orbánt is lehetne? Ezt senki nem gondolja ellentmondásosnak ott a szerkesztőségben? Ha nem politikai ellenfél lenne, egy szebb világban a 888 tizenöt-húsz év múlva igenis írna egy cikket arról, hogy Vona Gábor az egyetlen hiteles karakter, aki követhetné Orbánt a poszton. Hiszen ugyanazt járta végig, amit ő.

2018. 01. 28.

A bejegyzés trackback címe:

https://bumerang19.blog.hu/api/trackback/id/tr10013610953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 08:45:10

Az okos emberek változtatnak nézeteiken, hiszen figyelik a világot, elenzik azt.

kissiú 2018.01.29. 08:51:38

Szép írás. De kétmillió a agyhalotton már nem segít.

kissiú 2018.01.29. 08:52:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A még okosabbak pedig be is vállalják, hogy tévedtek. Na ez hiányzik sok politikusból, és leginkább a legtehetségesebb politikusunkból.

Parajpuding 2018.01.29. 09:06:37

Nem érdekel a 888 és hasonló hazug aljas maffiapropaganda, ahogy a kitartottjaik egyetlen médiaformátuma sem. legyen az "közmédia", vagy a strómanlőrincé, a dagadthörcsögé, vagy bárkié.

Parajpuding 2018.01.29. 09:08:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te szegény, nyilvánvalóan nem tartozozol az okos emberek közé.:DDD

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.29. 09:13:06

A szabadság nem nyugatról érkezik, és nem is keletről.
Szabad akkor lehetsz, ha nem fekszel le sem a nyugatnak, se a keletnek.

Ha szerinted baj, hogy egy politikus véleményt változtat, akkor bizonyára ekézed az MSZP-t és Gyurcsányt is. Egyrészt azért mert 90 elött az MSZMP KB részére készítették a jelentgetéseket, majd 2006-ban ellenzékieket verettek beazonosíthatatlan karhatalmistákkal, miközben demokráciáról, szólásszabadságról papolnak.

Vagy teszem azt 2007-ben még Paks2-t az MSZP és Gyurcsány hozta tető alá, a parlament 100%-nak jóváhagyásával. Kétszer vacsizott Feri családilag Putyinnal, megerősítendő a Paks2 bizniszt.
Az egyetlen bajuk a ballib hazaárulóknak, hogy nem ők kivitelezik.

Róbert Gyirán 2018.01.29. 09:16:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Na hát igen, nem emlékszem, hogy egyszer is mondta volna Orbán, hogy "tévedtem", vagy "másképp látom már a világot", szimplán köpönyegforgató. Vagy hogy egyáltalán miért tette, soha nem mondta, hiszen kerüli, miket mondott, mert akkor feltűnne a szavazóinak is, hogy 180 fokos fordulatot vett. A gerinctelenséget védeni lehet, csak szarul fest, kedves bértollnok barátom!

2018.01.29. 09:42:35

De hát ez nem újdonság!
A gondolkodó választó eddig is tudta, hogy a csúti szarcsimbók úgy hajlik jobbra-balra, mint mosólány a teknő felett.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 09:59:23

@Róbert Gyirán:

Orbán lassan változott, ez az ok. Sose volt hirtelen változása, Ahogy ez nálam is volt. A pálfordulás csodája keveseknek adatik meg.

hidroponi 2018.01.29. 10:06:21

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Orbán lassan változott, "

hazudj nagyobbat kiscsako!
amikor az mdf miatt res keletkezett a jobboldalon egyetlen ejszaka alatt liberalisbol konzervativva valt nem csak orban de az egesz fidesz.. :DDDD

Róbert Gyirán 2018.01.29. 10:08:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

youtu.be/VvtqE09cqvY

2008-as beszéd. Mit ad Isten, kormányra kerülnek 2 év múlva és teljes a pálfordulás. Vagy hogy gondoltad, hogy "lassan" változott?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 10:36:34

@hidroponi:

Dehogy.

1993-ban kezdődött a fordulat, amikor megtagadta Orbán az SZDSZ-MSZP tengelyhez való csatlakozást, s 1998-ban ért ez végett. Ez 5 év.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 10:37:23

@Róbert Gyirán:

Ez egy konkrét témában véleményváltás, nem politikai vonalváltás.

Róbert Gyirán 2018.01.29. 10:42:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Jesszus... húzd már ki végre a fejed Orbán seggéből :D hiszen még ők is politikának nevezték, lásd Keleti Nyitás. Igazából nem meggyőzni akarlak, mert nem lehet, de minél többet beszéltetlek, annál inkább leesik a többi embernek, aki olvassa a kommentszekciót, mennyire egy gerinctelen hülye vagy saját gondolatok nélkül :)

Gandosz 2018.01.29. 10:44:56

Orbán jó irányban változott, Vona rosszban. Ilyen egyszerű.

Róbert Gyirán 2018.01.29. 11:02:07

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Apropó, látom megint új blog.hu-s accountod van, ahol egy hónap alatt 1660 komment és 22 bejegyzés született a részedről. A legutóbbi accountod június-július tájékán regisztráltad, ott időarányosan jóval több "munkád" látszott. Ezek után remélem nem gondolod, hogy elhiszem, hogy más munkád is van, mint ez, mert vagy nem olvasod el a cikkeket, amiket kommentelsz, vagy naponta több órád rámegy az ilyesmire. 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kommenteléééééééééééés?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 11:12:40

@Róbert Gyirán:

Orbánék 2010 előtti oroszellenessége hibás politika volt, ez tény. 2010 után váltottak,

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 11:13:22

@Róbert Gyirán:

Amerikai multi kólcenterében dolgozom, eben a pillanatban is a munkahelyemen vagyok.

Róbert Gyirán 2018.01.29. 11:14:08

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Ugye tudod, hogy most saját magadat köpöd arcon, amikor háromnegyed órája még azt mondtad "Ez egy konkrét témában véleményváltás, nem politikai vonalváltás." ?

Róbert Gyirán 2018.01.29. 11:15:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Mert a multik arról híresek, hogy könnyen lehet call centerben munka közben cikkeket írni és napi 55 kommentet írni :) Hol dolgozol, hogy ilyen lazán vagy fogva?

paveway 2018.01.29. 11:43:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ja, jó, ha az ember tud változni. na de pár hét/hónap alatt? Amúgy hiába véded, ő maga állította: "Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek!" Tehát beszél össze-vissza, aztán meg vagy csinál valamit, vagy nem.

Jakab.gipsz 2018.01.29. 11:46:25

Ha egy ember 50 éves korában úgy gondolkodik mint húsz évesen, az egy hülye ember.

Csak Soros nem változik, neki elvi céljai vannak, Istent és társadalom mérnökösdit játszani .

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 11:49:13

@Róbert Gyirán:

Így igaz. Mo-on hirtelen politikai változás nemigeh volt 30 éve, talán Szegedi Csanád kivételével. Még az MSZP-nek is kellett 3-4 év, hogy komcsiból liberó legyen.

Vedd észre: egy konkrét témában a változás nem jelent eghyben politikai vonalváltűst is.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 11:50:49

@paveway:

Ki változott pár hét alatt? Én csak Szegedi Csanádra emlékszem, aki ilyet tett.

Róbert Gyirán 2018.01.29. 11:57:19

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Aha... szóval liberálisból konzervatív, oroszellenesből putyin-barát, ha az OLAF-jelentés a 4-es metróról szól kb. kihirdetni, de ha Tiborczról akkor elsunnyogni... egész egyszerűen túl sok mindent próbálsz elmismásolni a fidesz háza tájáról :) Mellesleg két dolgot vettem észre:
- ha az emberek szeretik a munkahelyüket, akkor el is mondják hol dolgoznak
- feltettem egy kérdést, hogy mégis melyik cég ilyen laza, mint a tiéd :)

De mondom, nem győzködni akarlak, mert magadtól belefutsz a viccesebbnél viccesebb pofonokba! Csak így tovább. Kíváncsi vagyok, hogy a háromnegyed órás szintidőd is meddig tudom lejjebb venni, amikor saját magadat hazudtolod meg :D

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 12:23:07

@paveway:

Én azt támogatom Orbánban, amit tesz, mem azt, amit mond.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 12:28:27

@Róbert Gyirán:

Nem fogom elárulni munkahelyemet. A legtöbb személyes adatom nyilvános, de ezt nem adom meg. Rosszak a tapasztalataim...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 12:37:07

@Róbert Gyirán:

Én nem tudok pofonokba szaladni, mert mindig az igazság mellett állok ki... Nem tudod bizonyítani ennek ellenkezőjét, mert hiteles ember vagyok.

Orbán pedig egy politikus, a szakmának megvannak a maga szabályai. Nyilván a neki kedvező híreket fel fogja használni, a neki nem kedvezők jelentőségét meg kicsinyíteni fogja.

Az meg, hogy valaki 30 év alatt átmegy az ellentétes táborba nem furcsa, megesik ez.

Én is voltam sok eszme híve, pedig sose voltam politikus. Voltam progresszív liberális, kommunista, fasiszta, konzervatív-liberális, ma meg egyik se vagyok ezek közül. Ilyen egy ember, aki gondolkodik, mérlegel.

A Fidesz vagy Orbán engem nem érdekel, 1993 óta nem vagyok egy pártnak se tagja, s 1999 óta nincs kedvenc pártom. Mindig ad hoc szavazok, azaz arra éppen a legkisebb rossz. A saját elveim alapján.

Róbert Gyirán 2018.01.29. 13:44:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Akkor megmutatom, milyen, amikor beleszaladsz egy pofonba:

-Ez egy konkrét témában véleményváltás, nem politikai vonalváltás.

-Orbánék 2010 előtti oroszellenessége hibás politika volt, ez tény. 2010 után váltottak

Meg a másik, hogy nem 30 év alatt állt be változás a politikájában, hanem rövidebb idő alatt. Vagy talán el tudnám fogadni, hogy ezt mondod, ha nem 2008-ban még az oroszok ellen ágált volna.

"Én nem tudok pofonokba szaladni, mert mindig az igazság mellett állok ki... Nem tudod bizonyítani ennek ellenkezőjét, mert hiteles ember vagyok." Az előbb bizonyítottam az ellenkezőjét :) erről ennyit. De mint mondtam, nem meggyőzni akarlak, hanem még többet beszéltetni, még többet fogsz hibázni a kommentjeidben és egyre inkább meggyőzöl majd vele mindenkit, mennyire "hiteles" vagy. :)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 14:11:58

@Róbert Gyirán:

Egy más állammal való viszont nem gondolom, hogy az alapvető változások között lenne.

Az alapvető változás az, hogy Orbán 25 éve ultraliberális volt, most meg harmadikutas konzervatív.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.29. 14:21:23

Éljen szürkefarkas Vona, a muszlimok hőse, Allah legfőbb pártolója:

magyarhirlap.hu/cikk/109261/Szurkefarkas_Vona
„Szürkefarkas Vona”
Ezt skandálta a muszlim közönség a Jobbik elnökének előadása után + VIDEÓ
A Mandiner a minap tette közzé azt a felvételt, amelyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt, törökül Allahot mondva tett hitet.

Most a felvétel jobb minőségben, egy másik kameraállásból is előkerült. Ezen tisztán látszik Vona Gábor, akinek török nyelvű mondatai után, ezen a felvételen már az is hallható, ahogy a tömeg „Szürkefarkas Vona, Szürkefarkas Vona” (törökül: Bozkurt Vona) skandálásba kezd – írja a portál.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.29. 14:24:22

Ja.. és hogy miért pont szürkefarkas ?

Hát bizony-bizony ez jó kérdés..

Török Terrorszervezetről van szó:
en.wikipedia.org/wiki/Grey_Wolves_(organization)

De ilyen apróságokról nem is érdemes beszámolni kedveskéim ugye ?

VaradiJanos 2018.01.29. 14:32:56

@Látens Inszinuáció: és még így is vonzóbb nálatok .... ciki

BiG74 Bodri 2018.01.29. 14:46:27

@Róbert Gyirán:
Te most születtél, vagy te is a birca vagy?

Róbert Gyirán 2018.01.29. 14:48:24

@BiG74 Bodri:

90-es évjáratú vagyok, köszönöm, de mitől lennék birca? Van arra már itt egy sokkal kompetensebb személy!

BiG74 Bodri 2018.01.29. 15:07:20

@Róbert Gyirán:
Mert birka az a legtöbb kommentálónál tiltólistán van, csak az új emberek futnak bele a kis ruszkiba. A nagy többség néha megpiszkálja egy bottal, hogy bűzlik-e még, aztán gyorsan tovább megy.
A másik lehetőség, hogy kreált magának valahogy egy ellenfelet, akivel "vitázva" eladhatja a legfontosabb propaganda termékeit.

Róbert Gyirán 2018.01.29. 15:14:17

@BiG74 Bodri:

Nekem szimplán nagyon csípi a szemem, ritkán, de szoktam vele vitázni, nem viszem túlzásba, de szeretek rávilágítani, mennyire ostoba.

Plusz gondolod, hogy képes lenne arra az agyi kapacitásra, hogy ilyen szinten tudjon vitázni saját magával, mint velem? :D Eleve itt megbicsaklik a dolog :D:D:D:D:D:D:D:D Nem vagyok képes a Rákosi-időket felidéző kommentekre sajnos, mint Ő.

BiG74 Bodri 2018.01.29. 15:20:17

@Róbert Gyirán:
Birka nem hülye. Ha csak hülye lenne, az megbocsátható. Lexikálisan az átlag felett van. Valószínűleg az intelligencia hányadosa is minimum átlagos.
Birka az más miatt gyomorforgató.

Róbert Gyirán 2018.01.29. 15:21:37

@BiG74 Bodri:

Hogy gerinctelen féreg, aki képes eladni magát és kiszolgálni mások hülyeségeit és ezt olyan hangosan világgá kürtölni, amennyire csak lehet? Azt hiszem sejtem :)

N. Barbie 2018.01.29. 15:43:52

@Rettegek mert ballib vagyok: Tudod, butuska fidesznyik, van az a szint, meg a fideszes kanalis partmediaban is, amit mar tenyleg nem melto, meg a megemlitesre sem.
Na ilyen ez az aporodott izzadtsagszagu, kinkeserves felremagyarazas Vona "Allah dicsoiteserol".
Annyit nem er ez a szanalmas ragalmazas, hogy az egyebkent Vona-t nagyon nem szereto ballib blogok se alacsonyodtak le arra a szintre, hogy ezt idezzek.
Na ezert nincs szo rola.
Az agyhalottaknak keszulo fideszes mediak sajto-prostitualtjai mind atvettek, orulj annak.

Vona leirta a FB oldalan feketen feheren a ragalmazas cafolatat, innentol felesleges rajta rugozni.

Mondjuk mar eleve mit er annak a hitelessege, aki a legelvakultabb fidesznyik ragalom-mediatol idez, meg van pofaja ezeket forrasnak megjelolni.

"De ilyen apróságokról nem is érdemes beszámolni kedveskéim ugye ? "

Es arrol az "aprosagrol" mikor akartal beszamolni, hogy egyedul a Jobbik tobb, mint 100 sajtopert nyert meg a habonyi partsajto kb. osszes tagja ellen? Tobbek kozott nemreg nyertek meg a sajtopert az ezt az altalad most elorangatott szurkefarkasos eszement marhasagot eloszor megjelenteto fideszcsicskak ellen, merthogy micsoda meglepetes, bizonyitani semmit nem tudtak, a nyomdafestek meg mindent elbir, ugye. :DD

2018.01.29. 15:51:37

Ha a felcsúti elég pénzt kap akkor vajon minden fidióta családdal befogadtat egy migráncs bűnözőt?
Mennyit fizetett neki gyuri bácsikája a kvóta teljesítéséért?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.29. 15:59:39

@N. Barbie:

Azt értem hogy Vona magyarázkodik, és cenzúrázza vadul a Facebook oldalát, még azokat is törölve, amiket ő maga tett fel.

Azt is értem, hogy a ballib seggnyaló médiában nem hozták le az igazságot Vonáról amint Allah-t élteti.

A legtöbb sajtópert Simicska lapja bukta el, tisztázzuk, jelesül a Magyar Nemzet, ami éppen Vona seggét nyalja manapság.

Egyetlen apró magyarázni való maradt hátra.

Valahogy meg kéne indokolni, hogy miért élteti a muszlim közösség "Szürkefarkas Vona"-ként a mi Gáborunkat, a terrorszervezetükre utalva, akik a muszlim hitet gyilkosságokkal erőltetik a világra, és kereskednek drogokkal, fegyverekkel eközben ?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.29. 16:02:01

@Rettegek mert ballib vagyok:

Egyébként itt tekinthető meg a vágatlan videó, ahol a muszlimok "Szürkefarkas Vona"-ként éltetik a Jobbik vezetőjét, a terroszervezetükre utalva:

mandiner.hu/cikk/20180128_szurkefarkas_vona_skandalja_a_muszlim_kozonseg_vona_eloadasa_utan

arckönyv 2018.01.29. 16:32:56

vona azért nem csinált olyan hátraarcot mint orbán, ő finomodott a jobboldalon, és míg a jobbik elhagyta a náci vonalat addig a fideszből lett szélsőséges párt. nem is akármilyen, összegyűjtötték a kommunistákat és a nácikat is.

N. Barbie 2018.01.29. 17:36:32

@Rettegek mert ballib vagyok: Ertem, tehat ha valaki nem ismeri el azonnal azt amit a fidesznyik ragalomgepezet eppen raeroltetne, az "magyarazkodik". :DD
Nem oreg, leirja a cafolatat a fideszes hazugsagoknak, tudod, ezt ugy hivjak.
Nem szoktam amugy nezni a comment reszt Vona oldalan, de gondolom a szokasos fidesznyik mantragepek jelennek ott is meg, mint mondjuk te is, meg szep, hogy kitiltja oket. En sem viselnem el az oldalamon a gyalazkodo, suttyo, ragalmazo fideszeseket.

"Azt is értem, hogy a ballib seggnyaló médiában nem hozták le az igazságot Vonáról amint Allah-t élteti."
Egy mondaton belul 3 hazugsag, ez azert meg egy hozzad hasonlo verbeli fidesznyiktol se semmi. :DD
1. Elmagyaraztam, hogy a ballib media miert nem hoz le egy ocsmany lejarato hazugsagot. Mondjuk mert ordit rola, hogy az, szot sem erdemel. Ja, hogy fidesznyik ertelmezesben ez a seggnyalas. OK. :DD
2. "igazsagot" az agybetek fideszes alternative valosagban lehet igazsag, ertelmes embereknel nem az, ugyhogy ne haudgalj itt igazsagokrol.
3. A hazudozasoddal szemben nem Allah-ot eltette, hanem egy mondatot mondott, amiben Isten-t emlitette, az meg torokul Allah. Segitek: translate.google.com forditas torokrol: Allah es forditas magyarra, nezd meg mi az eredmeny. :DD Es mar itt meg is dolt a szanalmas fidesznyik lejaratasi kiserlet.

Hogy miert elteti ugy a tomeg? Milyen erdekes, ilyen alap dolgot, hogy Isten torok megfeleloje Allah, azt nem tudod, de hogy allitolag mit ordibal be egy torok tomeg, azt rogton le tudod forditani, na elmesz te a jo budos picsaba mar. :DD

N. Barbie 2018.01.29. 17:43:30

@BiG74 Bodri: Az mondjuk engem is erdekelne, hogy ugyan mi a picsat keresne egy magyar politikus, semmifele torok kapcsolattal vagy torok rokonsaggal vagy barmi hasonloval egy meg ottani leptekkel nezve is szelsoseges es kis letszamu allitolagos muszlim terrorcsoportban. :DD
Tenyleg, annyira eletszeru, ja , nem...:)

Mondjuk nem vagyok naiv, gondolom arra megy ki a fidesznyik lejaratasi kiserlet, hogy Vona valojaban szuletett muszlim es ez a farkasok vagy mi csoport neveltette fel magyarorszagon, mint alvo ugynok es most aktivaltak. :DDD
Mondjuk akkor ennyi erovel nem tudom, hogy a Soros altal kinevelt viktorka miert ne lehetne inkabb Soros ugynok, merthogy legalabb ennek az elso fele egy teny, de ilyen bonyolult keresztkerdesekkel nem zavarom meg jobban ossze a lendvai utcat. :D

BiG74 Bodri 2018.01.29. 18:08:36

@N. Barbie:
Ez így nem jó. A fityiszdroidoktól szeretném megtudni, hogy annó hűséges szövetségesükről éppen mit akarnak kideríteni.
süti beállítások módosítása