ahol a receptek is újjászületnek

Főnix műhely

Nutellával töltött banános muffin - amikor az egészség és a tobzódás találkozik

2018. január 28. - szaborsika

Rákaptunk a nutellára mostanság (persze főleg a saját készítésű változatomra, aminek a receptjét fel is teszem hamarosan), ezért mindenbe elkezdtem ezt tenni.

Indult ez a brutális nutella tortánál, folytatódott a nutellával töltött csokis keksznél, most pedig a kedvenc banánkenyeremet csináltam meg muffinformában, nutellával megpakolva.

Amúgy logikus, hiszen a nutella és a banán eleve nagyon jó párost alkot, szóval egyértelmű volt, hogy fasza kis desszert lesz - de hogy fokozzam az élvezeteket, a muffinok tetejét még mézeskalácsfűszeres eritritbe is forgattam. 

Mutatom is a receptet.

dsc_7075_bb_1.jpg

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1 db tojás
  • 110 g eritrit
  • 2 db banán
  • 70 g vaj
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál só
  • 135 ml tej
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 12 teáskanál nutella

dsc_7069_bb_1.jpg

Elkészítés:

Előmelegítettem a sütőt 180°C-ra, a muffintepsit pedig kibéleltem papírkapszlikkal, hogy az elején letudjam ezt a dolgot.

A nutellából kiskanálnyi adagokat pakoltam egy tálcára, majd bedobtam a mélyhűtőbe, hogy megdermedjenek.

A vajad kikevertemaz eritrittel, majd hozzáadtam a tojást, és azzal is kihabosítottam. A banánokat villával összetörtem, majd ezt is a keverékhez adtam, a tejjel és a vaníliakivonattal egyetemben.

Egy másik tálban összekevertem a lisztet a sütőporral, sóval, és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és végül ezt is a tojásos masszához kevertem.

A kibélelt muffintepsi mélyedéseibe tettem 1-1 evőkanállal a keveréből, majd a hűtőben megdermedt nutella-csókokból is tettem egyet-egyet a közepükbe. Erre még egy fél evőkanál tészta került (nekem így pont elfogyott a tészta is), és betoltam az előmelegített sütőbe 30 percre.

A sütés végefele kevés vajat olvasztottam, illetve elkevertem 3 evőkanál eritritet 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel. Miután a muffinok kisültek, mindet belemártottam az olvasztott vajba, majd megforgattam a fűszeres eritritben.

Ez utóbbi lépés persze elhagyható, illetve a Nutella is kihagyható az egyenletből, ha kicsit diétásabbra vennétek a figurát, de szerintem ennyi senkinek sem árt - cserébe isteni finom. ;)

dsc_7062_bb.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr4613575545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása