Fokozható lesz a női szexuális vágy?
2018. január 29. írta: FBEP_PSY

Fokozható lesz a női szexuális vágy?

ecstastic_woman.jpg

Bár a legtöbb nő nem szívesen beszél róla, az alacsony libidó korántsem ritka jelenség, amely komoly nehézséget okoz a párkapcsolat mindennapjaiban. Az alacsony vágy mögötti okok sokrétűek lehetnek: előfordulhat a háttérben krónikus stressz, de ugyanúgy kiválthat szexuális zavart a téves testkép megélése, illetve egy hosszú távon fennálló nőgyógyászati probléma. A jelenség tehát meglehetősen gyakori, miközben jelenleg nem létezik hatékony kezelés.

A napokban ugyanakkor érdekes, a szexuális zavarok kezelésében áttörő változásokat ígérő kutatás jelent meg egy neves neurológiai szaklapban. Egy egereken végzett kísérlet újszerű eredményeket hozott a szexuális vonzalom és vágy hátterében álló agyi folyamatok feltárásában. Tudvalevő, hogy mind az állatoknál, mind az embereknél a peteérés körüli napokban fokozódik a szexuális vágy és érdeklődés. Kutatók régóta igyekezték feltárni, hogy milyen indirekt jelzések léteznek a párok között, amelyek beindítják a kölcsönös érdeklődést.

Úgy tűnik, hogy a választ egyetlen hormon, a kisspeptin jelenti. Ennek a hormonnak a szex szempontjából kettős szerepe van: egyrészt beindítja a másik nem iránti vonzalmat, másrészt magát a szexuális vágyat és viselkedést is. A folyamatot úgy kell elképzelni, hogy a hím egér agya nemi érdeklődést kifejező, feromon nevű szaganyagot bocsát ki. Ez az anyag az élőlények közötti láthatatlan kommunikációs fonál, melynek rendkívül erőteljes hatása van a másikra. A feromon hatására a nőstény agyában beindul a kisspeptin termelés, ami egyrészt kialakítja a nőstényben a kölcsönös vonzalmat, másrészt beindítja a szexuális vágyat és viselkedést.

Jelenleg a nőknél az alacsony szexuális vágy kezelésére nincsen igazán hatékony kezelési mód, ugyanakkor annak ismerete, hogy a kisspeptin egyetlen hormonként felel a szexuális vonzalom és vágy kialakulásáért, áttörést hozhat a szexuális alulműködés hatékony gyógyításában.

Ha érdekel a pszichológia közérthető nyelven, csatlakozz hozzánk a 7köznapi pszichológia Facebook oldalán. 

Forrás: http://neurosciencenews.com/kisspeptin-sex-8392/u

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr7213615063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.30. 01:13:45

Ha ez igaz, akkor az hatalmas lépés lesz a párkapcsolatokban. És végre nem kell majd GHB-t használnunk, ha le akarjuk venni a lábukról a lányokat a randin.

Olliék 2018.01.30. 07:09:33

@karandash: Aki csak ghb-val tud csajozni, ott nem a női libidóval van probléma.
Sokat nyomhatunk a nők libidóján párkapcsolati szinten, ha leveszünk pár stresszfaktort a válláról. Mondjuk nem hazamegyünk a készbe,hanem mi várjuk a késszel a nőt.
A másik amikor felhívjuk a társunk figyelmét a gondra,lehetőségeket ajánljunk,nem repülünk rá az első nőre.
Ezek mondjuk csak tartós kapcsolatokban működnek.

2018.01.30. 08:06:54

@Olliék: félek, hogy nem értem miről írsz.

Milyen stresszfaktort tudnék én levenni egy nő válláról?
Milyen "kész" dologgal kellene őt várni?

"felhívjuk a társunk figyelmét a gondra,lehetőségeket ajánljunk" - hogy ezt se értem. Szerintem te se, csak leírtál ide valamit.

A GHB pedig működik, nem kell benne hinni, nem kell ezotériázni, lelkizni, tudat alatt kommunikálni, egyből ellazítja a nőt.
Ez a most felfedezett hormon is ígéretesen hangzik. A tudomány működik.

Treff Bubi 2018.01.30. 08:11:23

Akkor végre tényleg működni fog az Axe-hatás?

Olliék 2018.01.30. 08:14:41

@karandash:
Ha nem érted, akkor fontos készségek nem fejlődtek ki nálad egy párkapcsolathoz.
A GHB nem tudomány! A törvény nemi erőszak drognak nevezi nem véletlenül.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.01.30. 08:17:18

@Olliék: Ilyen erovel mdma.t is arulhatnanak.nem vágyom a dugast?dobok egy tabit.micsoda faszsag.

Olliék 2018.01.30. 08:20:16

@FILTOL: Pláne, hogy ezek a tabletták egészen más betegségek, vagy tünetek kezelésére szolgálnak.

2018.01.30. 09:13:17

Olyan szer kell a nőknek a libidó növeléséhez, ami pénzt tartalmaz. Ez a siker kulcsa.

Harvey Weinstein 2018.01.30. 10:02:46

Olyan kene, hogy szolidan rafujom a csajra buszmegaloban, es felperc mulva ott helyben le akarjon szopni.

Szelid sunmalac 2018.01.30. 11:19:27

@FILTOL: Meg te se dobtal tabit, mi? Attol ugyan a vagyad megno, de dugni nem fogsz tudni

Csipyke 2018.01.30. 12:23:58

Elolvasom a kommenteket, hat az alacsony libido oka a sok bunko ficko. Arra vajon jo a Gina?

Irbisz 2018.01.30. 14:10:30

@Csipyke: ja, ez igy van, megfelelő férfival a libidó a sokszorosara nö mindenfele tabletta és hormonpotlas nelkül. Ha meg olyan a pali, akkor azon nem sokat fog segiteni semmifele, egyenlöre meg csak felteteselen hatasos homonkeszitmeny :)

Prokrusztész 2018.01.30. 14:35:53

@Csipyke: az igazi baj nem ezekkel az egyértelmű helyzetekkel van, hanem azokkal, amikor a pasi megfelelő (vagy valamikor nagyonis megfelelő volt) és semmi észlelhető oka nincs a szexcsap elzárásának. Értsd: megteszi azt amiről Olliék is azt hiszi, hogy hatékony, sőt, sokkal többet is. Szex még sincs. A kommunikációval sincs baj, a jelzéseket is folyamatosan kapja a nő - és veszi is(!), amint a visszajelzésekből látható. Szex még sincs. Ésszel is felfogja, hogy nemcsak a pasinak, de neki magának is szüksége van rá, a kapcsolat és a saját egészsége miatt és közevetettel a gyerekek egészsége miatt. És mégsincs szex.

Olliék 2018.01.30. 18:48:58

@Prokrusztész: Akkor fel kell keresni egy szakorvost. Aki a megfelelő lehetőségekről ad tájékoztatást. De gondoljunk csak bele. Egy nő 25-30 évig hormont szed,hogy a párjának "kényelmesebb" legyen a sex. Ha abbahagyja a tablettát,mert felerősödnek a kockázatok, az bizony sok esetben a libidó teljes elvesztését eredményezheti. Vagy a korai klimaxot, amikor a nők mindenre gondoljak,csak a sexre nem. A guglin nem csak alkalmi szexpartnert lehet keresni, hanem ha gond van a nemi életünkkel,akkor választ és megoldást is. Ha valakivel a megszokottnál régebb óta nem mutat a felesége érdeklődést,akkor az első a feltárás. Ha érdemtelen,akkor a háziorvos vagy a szülőanyák. Senki sem fogja egyetlen férfira sem rácsapni az ajtót,aki a felégével közös intimitást szeretné megoldani.

Prokrusztész 2018.01.30. 20:03:02

@Olliék: Nyilván. Értelmes ember végigmegy a lehetőségeken. Tegyük fel, hogy mindez megtörtént: a hormonszedést a nő évek óta befejezte és utána sokáig nem csökkent a libidója, a klimax (a korai is) még messze, a "megszokottnál régebb"-et nem nagyon tudják értelmezni, mert egy hét kihagyást is soknak tartanak, de türelmesek egymással, odafigyelnek a másikra, tudatában vannak a helyzetnek, tesznek is érte, hogy növekedjen a libidó: a nő is és a pasi is a legtöbb tőle telhetőt - szex még sincs, mert a nő nem érez rá késztetést, a pasi meg nem fog rárontani és kielégíteni magát. Egy szó, mint száz: ilyen esetekben látom értelmét a beavatkozásnak.
És nincs is ebben semmi "rossz" vagy különleges: évezredek óta használunk afrodiziákumokat - végre lesz egy, ami hatásos is....

Olliék 2018.01.30. 20:58:40

@Prokrusztész: Ebben maximálisan egyetértünk. Én a ghb-s reakcióra akadtam ki.
süti beállítások módosítása