Hogyan szakíts időt testmozgásra?

Úgy látod, hogy a legelfoglaltabb ismerőseidnek is jut ideje testmozgásra? Ez azért lehetséges, mert nekik az edzés a napi teendőjük első helyén áll. Sokszor használjuk mentségként, hogy túl elfoglaltak vagyunk, ami néha igaz is. De ez nem lehet egy folyamatos indok az egészségünk megőrzésével szemben!

fittneklenni_pic1.JPG

Boldogságunk, testi és lelki egyensúlyunk alapja, hogy a testmozgásra mindig szakítsunk időt! Kevesebb dolog fontosabb az életben, mint hogy megőrizzük az egészségünket és fittségünket. Mikor azon gondolkozol, hogy hogyan szakíts időt az edzésre, jusson eszedbe, hogy valaki, aki még nálad is elfoglaltabb most is éppen edz. A testmozgás csak elhatározás kérdése, szabadidőt mindig lehet rá találni.

Íme 5 lehetőség, amikkel túl léphetsz a "nincs időm" kifogáson:

1. Ébredj korábban! Kelj fel csak fél órával korábban mindennap és kocogj, tornázz vagy végezz el néhány erősítő gyakorlatot mielőtt elkezded a napodat. A reggeli edzések erőt fognak adni egész napra, még akkor is ha Te nem vagy egy korán kelő  típus. Hidd el, hogy sokkal több energiád lesz, mintha tovább aludnál fél órával!

2. Gyalogolj! Egy nagyszerű módja, hogy mozogj mindennap, ha legalább néhány úti célodhoz gyalog mész. Ha a bolt csak az utcádban van, miért ülsz odáig kocsiba? A gyors tempójú séta ugyan egyszerű testmozgás, de sokkal hasznosabb, mint autóval vagy busszal utazni!

3. Eddz 20 percet! Nem minden edzés típus vesz igénybe több órát. Ilyen például az electro fitness, ami csak 20 percet vesz igénybe. Egy 20 perces elektromos izomstimuláló edzés felér egy kimerítő 2 órás konditermi edzéssel! Használd fel okosan az idődet a modern edzésformáknak köszönhetően.

fittneklenni_pic2.JPG

4. Online videókra és mobilalkalmazásokra fel! Bár a technológia önmagában nem segít növelni a motivációdat, de a fitnesz világa még soha nem volt elérhetőbb, mint napjainkban. Korábban személyi edzőhöz kellet járni, hogy minden napra összeállítsa az edzéstervedet és tanácsokkal lásson el. Napjainkban már bárhonnan és bármikor eléred online a különböző típusú edzések videóit, edzésterveit. Az egészséges életmódra szakosodott különféle mobilalkalmazások révén pedig akár saját magadnak nyomon követheted a teljesítményedet.

5. Többet ne mond, hogy: "Nagyon szerettem volna, de nincs időm és elfáradtam.” Nem! Soha!