Tudomány

A laposföldesek kiakadtak az űrben lebegő autó miatt

Falcon Heavy tesztrepülését az egész világ szájtátva figyelte. Milliók nézték előben, ahogy a rakéta felemelkedik, és az űrbe repíti a szállítókapszulában utazó Tesla Roadstert. A laposföldesek szerint azonban az egész esemény csak egy újabb összeesküvés volt.

A Flat Earth Society Twitter-bejegyzésben hívta fel a figyelmet az újabb „összeesküvésre” – számol be a Space.com. Mint írják, azok, akik egy interneten látott űrben lebegő autó miatt elhiszik, hogy bolygónk gömbölyű, ugyanazok, akik a TV-ben látottakat valóságnak tekintik.

Miért hinnénk el, hogy egy magánkézben lévő vállalat az igazságot mutatja meg?

– áll a csoport bejegyzésében.

A laposföldesek természetesen nemcsak a magáncégek megbízhatóságát vonják kétségbe, hanem például a NASA-ét is. Bár a Nemzetközi Űrállomás legénysége rendszeresen oszt meg felvételeket a nem éppen lapos Földről, ezek nem győzik meg a konteósokat.

A laposföldesek szerint Elon Musk a SpaceX legújabb mutatványával csatlakozott az összeesküvőkhöz. Az elmúlt napokban egyre több poszt jelent meg a Twitteren, melyekben FakeX-nek nevezik a vállalatot, és azt állítják, hogy az űrben repülő autóról készült képeket meghamisították.

Nem ez volt az első alkalom, amikor a Flat Earth Society és Musk szembe kerültek egymással. A SpaceX alapítója néhány hónapja egy bejegyzésben szólt be a csoportnak.

Bár a laposföldesek rendszerint elutasítják a tudományosan igazolt tényeket, ők maguk viszont nem tudnak felmutatni értékelhető bizonyítékokat. Legutóbb a 61 éves Mike Hughes saját készítésű rakétájával akarta igazolni, hogy a Föld igenis lapos, kísérlete azonban korábbi próbálkozáshoz hasonlóan technikai okok miatt kudarcba fulladt.

(Kiemelt kép: SpaceX)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik