Málnás banánfagyi

Tudom, tudom.....télen fagyit??? Attól függetlenül,hogy kint tombolnak a mínuszok, néha néha jólesik egy kis extra krémes bűntudatmentes nyalánkság. Próbáljátok ki ti is bátran!! Az extrém sportokat kedvelők pedig bátran fogyaszthatják akár a kertben is :-)

img_4757.JPGHozzávalók:

  • 2 db jó érett fagyasztott banán
  • 1 bögre fagyasztott málna
  • 2-3 ek növényi tej
  • növényi szirup (opcionális)
  • pár csepp vanília aroma

 

Elkészítés:

A jó érett pettyes banánokat sokan már nem részesítik előnyben,mert azt hiszik, hogy már romlott. Az üzletek többnyire akciókkal próbálnak megszabadulni tőlük, vagy egyszerűen csak kidobják őket. Holott a szép sárga banánok valójában még éretlenek. A barna pöttyös az igazi!! Ezek a banánok érettek és tökéletesek smoothiekba, banánkenyérbe, mindenféle édességbe, többek között a banánfagyihoz is. Nincs más dolgunk, mint megszabadítani őket a héjuktól és egy megfelelő méretű műanyag dobozban tegyük a fagyasztóba őket. A banánfagyihoz egy nagyobb teljesítményű aprítógépre, vagy ha nincs botmixerre lesz szükségünk. A nagyobb darabokra vágott fagyasztott banánokat, a fagyasztott málnát, a vanília aromát, és a növényi tejet beletesszük az aprítógépbe,majd gondosan elkezdjük összeturmixolni. Egy kis extra növényi tej hozzáadásával tudjuk szabályozni a krémességét, de csak óvatosan nehogy túl híg legyen.Számomra a banán kellően édessé teszi a fagyit, de ha akadnak köztetek édesszájúak, ők ízesíthetik még egy kis extra növényi sziruppal is. Ha elértétek a megfelelő fagyi állagot, már kanalazhatjátok is. Extra étcsokoládé darabkákkal és még egy kis málnával feldobhatjátok.

Jó étvágyat!!