Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros citromos sertésraguleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort.
  2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, úgy 25-30 percet jelent. A gyorsfagyasztott leveszöldség-keveréket is hozzáadjuk (készülhett friss, karikára vágott zöldségekből is). 
  3. Apróra vágjuk a zöldfűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belefacsarjuk. Hozzáadunk egy kevés őrölt paprikát, majd megkóstoljuk, és ha kell utánaízesítünk még. Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöldfűszereket. 
  4. Eközben a tejszínből és a keményítőből csomómentes habarást készítünk,  majd állandó keverés mellett, hozzáadjuk a már elkészült leveshez.
  5. Az utolsó pecekben hozzáadjuk a levestésztát, és készre főzzük. Citromkarikával tálaljuk.

Megjegyzés

Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött bográcsos raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss