Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort.
Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, úgy 25-30 percet jelent. A gyorsfagyasztott leveszöldség-keveréket is hozzáadjuk (készülhett friss, karikára vágott zöldségekből is).
Apróra vágjuk a zöldfűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belefacsarjuk. Hozzáadunk egy kevés őrölt paprikát, majd megkóstoljuk, és ha kell utánaízesítünk még. Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöldfűszereket.
Eközben a tejszínből és a keményítőből csomómentes habarást készítünk, majd állandó keverés mellett, hozzáadjuk a már elkészült leveshez.
Az utolsó pecekben hozzáadjuk a levestésztát, és készre főzzük. Citromkarikával tálaljuk.
Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött bográcsos raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában. - hajduistvan
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!