Egészség

5 immunerősítő étel, mellyel kihúzhatod tavaszig

Nemcsak szuperkajákkal turbózhatjuk fel az immunrendszerünket, hanem egyszerű, bárhol beszerezhető élelmiszerekkel is.

Úgy tűnik, a tél egy ideig még nem tágít, ezért nem árt, ha továbbra is fokozott figyelmet fordítunk az immunrendszerünk működésére. Tévedés, hogy csak vitamintablettákkal vagy olyan misztikusan hangzó szuperkajákkal erősíthetjük meg, mint a goji- vagy az acaibogyó. Íme, 5 egyszerű élelmiszer, melyet bárhol beszerezhetünk, fogyasztásuk pedig hozzájárul az immunrendszerünk megfelelő működéséhez.

1. Joghurt

Tudtad, hogy az immunrendszer helyes funkcionálásához elengedhetetlen az egészséges bélflóra? A joghurt nemcsak kalcium-, hanem természetes probiotikumforrás is, mely segít, hogy a gyomrod és az immunrendszered is a topon legyen. A Bécsi Egyetem kutatói szerint ehhez elég napi 150-200 grammot fogyasztani belőle.

2. Citrusfélék

Magától értetődő, hogy a C-vitamin az elsődleges immunerősítők közé tartozik. Ezenkívül hozzájárul a test fehérvérsejt-képzéséhez és az öregedésgátláshoz is. Az étrend-kiegészítő tabletta mellé bátran fogyassz naponta legalább egy narancsot, grépfrútot vagy mandarint, és a biztonság kedvéért egy citrom levét is elszürcsölgetheted.

3. Fokhagyma

A fokhagymát nemcsak azért szeretjük, mert rengeteg ételt varázsol izgalmasabbá, hanem mert remek immunerősítő és vírusölő hatással is rendelkezik.

4. Mandula

Kutatások igazolják, hogy a mandula héjában lévő anyagok javítják az immunrendszer ellenálló képességét, sőt a fehérvérsejt-képződéshez is hozzájárulnak.

5. Zab

A zabra mondhatnánk, hogy a „szegény ember szuperkajája”: ez az egyszerű, de nagyszerű étel ugyanis B-vitaminban, cinkben és szelénben is gazdag, így segít az immunrendszernek legyőzni a vírusokat és baktériumokat.

Yogi Approved

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top