A mostani, Budapest 01 nevet viselő sorozat folytatása az eddigi képgalériáknak, mégis külön történetet mesélnek el a fotón szereplő helyek, épületek.

Hlinka Zsolt örökített már meg a saját nézőpontjából sarkon álló házakat, egymást keresztező "légifolyosókat", házakat alulról és színházi nézőtereket is.

A fővárost elénk táró fotósorozatok eltérést mutatnak egymástól, és rávezetnek minket, hogy minden szemszögből máshogy láthatjuk a dolgokat. Ez a legújabb, mostani képgaléria, a Budapest 01 – ahogyan a fotós írja – egy "béka szemszögéből", lentről mutatja be a budapesti épületeket, mintha egy földön kuporgó megfigyelő szemével láttatná a várost. Kiemeli az épületeket eredeti funkciójukból, megtöri a vonalakat, formákat, és egy absztrakt kompozíciót alkot. Többek között új perspektívából láthatjuk az 56-os emlékművet, a Várkert Bazár kupoláját vagy a 4-es metró állomását is.

A képek ezúttal is további folytatásainak tekinthetők a "100 éves házak" (100-year-old Houses)és a "Légifolyosók" (Air Corridor) című sorozatoknak, az eredeti koncepciót folytatva, bár ezek a fotók és a rajtuk látható helyek egyesével is külön-külön történetet mesélnek el és sok, elsőre nehezen észrevehető részletet rejtenek magukban.