Hirdetés

Okoshangszórón dolgozik a Facebook



|

A Facebook az Amazon Echo Show ellenfelét szeretné piacra dobni, még nem tudni, hogy melyik asszisztenssel.

Hirdetés

Bár nem tudnak minden nyelven, jelenleg az okoshangszórók számítanak a legfelkapottabb tech terméknek. A kategóriát az Amazon indította el 2015-ben az Echóval, amely egy hangszóró és egy virtuális asszisztens házasítása volt. 

Hirdetés

Az Echo és az Alexa asszisztens sikere után a Google érkezett a Home szériával és a Google Assistanttel, majd jött a Microsoft Invoke és a Cortana, valamint az Apple HomePod és a Siri. A Samsung Bixby-alapú megoldása is készül, 2018-ban pedig várhatóan kétszer annyi okoshangszóró talál majd gazdára, mint tavaly (legalábbis a Canalys elemzőcég szerint). 

A jelek szerint a mezőnyhöz a Facebook is csatlakozna. Állítólag Aloha és Fiona kódnéven tesztelnek két okoshangszórót. Mindkettő 15 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, és teszi így lehetővé a kommunikációt és a videós csevegést. A panel az LG Displaytől van, az összeszerelésért a Pegatron felel. A Facebook állítólag a Sony és a Universal Music tartalmaiból kínálhat majd szórakozást. 

A nagy képernyő miatt a Facebook egyértelműen az Amazon Echo Show ellenfelét szeretné piacra dobni. Az Amazon megoldása azonban csak 7 hüvelykes kijelzővel bír. 

Iparági források szerint az Aloha kódnevű modell Portal néven jelenik meg, és több közösségi funkciója lesz, mint a másiknak. Ez arcfelismerésre is képes lesz, és ennek hála a Facebookra is gyorsan be lehet róla jelentkezni. 

Az újdonságok eredetileg májusban jelentek volna meg, de mivel a hangzáson csiszolni kell, ezért júliusra csúsztak. Azt nem tudni, hogy melyik virtuális asszisztens lesz rajtuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.