Írd be, mit keresel:

Krémes zabpuding, az egyéjszakás kaland

A zabpehely vitathatatlanul az egyik legsokoldalúbb alapanyag, sokaknak kedvenc reggelijük kásának megfőzve vagy éppen előre bekeverve és áztatva. De egy kicsit továbbgondolva, pépesíthetjük és krémessé tehetjük egy finom és egészséges pudingnak.

Cookta - 2024.02.21.
Krémes zabpuding, az egyéjszakás kaland

Lágy és krémes, mint egy puding, és olyan finom, hogy nemcsak reggelire, de akár desszertként is megállja a helyét ez az egészséges és pofonegyszerű kanalazgatni való. Alakbarát, hiszen könnyű görög joghurttal készül, cukrot nem, hanem csak egy kis mézet és édes banán van benne, és a tökéletes állagát annak köszönheti, hogy hosszan pihen és puhul a hűtőben, legalább egy éjszakát, aránylag sok vízzel és a joghurttal összekeverve. Ezután kerül csak bele a banán, közvetlenül fogyasztás előtt, így nem barnul meg, és hogy igazán selymes legyen, még össze is van mixelve.

Ízlés szerint rétegezhetjük pohárba dzsemmel, ropogós magokkal vagy granolával, de kínálhatjuk tálkába téve is, friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel megszórva.

Egyéjszakás zabpuding

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomabb szemű zabpehely
  • 25 dkg görög joghurt
  • 2,5 dl víz
  • 1 banán
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál méz
  • gyümölcsök a tálaláshoz

Elkészítés: A zabpelyhet egy tálba öntjük a görög joghurttal és a vízzel, hozzáadjuk a mézet, összekeverjük, és lefedve 12 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a banánt összetördeljük, késes robotgépbe vagy turmixba tesszük, hozzáadjuk a pihentetett joghurtos zabpelyhet és az őrölt fahéjat, és krémesre turmixoljuk.

Tálkákba vagy poharakba osztjuk, és gyümlöccsel díszítve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.