Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 könnyű és gyors krémsajtos vacsoratipp hétköznapokra

default user icon
MME
A hétköznap esti vacsoráknak két alapvető kritériuma van: legyenek gyorsak és finomak. Ha unod a szokásos szendvics, melegszendvics vacsorákat, akkor sem nagy kihívás valami finomsággal előrukkolni. Elég, ha van otthon krémsajtunk, amelyből akár minden este más-más ételt készíthetünk. A Philadelphia krémsajt könnyű állagának köszönhetően a főzés is egyszerű, finom, natúr ízét pedig szinte bármilyen fűszerrel könnyedén feldobhatjuk.
1. Családi vacsorára: sajtos fánkocskák!

Ha családi vacsorát tervezünk, akkor a sajtos fánkocskák biztosan nagy kedvencei lesznek a gyerekeknek. A fánkocskákat a hagyományos módon kezdjük el készíteni: víz, olaj, liszt, tojás, só, bors, összekeverve egy kis reszelt sajttal és pirospaprikával. Miután a kapott masszát kisütöttük, mártást készítünk hozzá. Az ételünkhöz szinte bármilyen mártás jól passzol, mi viszont most egy négysajtos szószt ajánlunk hozzá, amelynek a titkos összetevője az ízletes Philadelphia krémsajt, amivel a rokfort, a cheddar és a trappista sajtot olvasztjuk össze.

 2. Ha krémes  ízekre vágysz: rétes krémsajtos mártással

Második tippünk a gombás rétes sajtmártással, amelyből ha eleget készítünk, még reggelire is maradhat, így időt spórolunk vele a nagy rohanásban. A réteslap óriási előnye, hogy szinte bármivel megtölthetjük, akkor is ízletes ételt kapunk, a gomba és a Philadelphia ízharmóniáját mégis nehezen lehetne felülmúlni. Ha nem a vegetáriánus verziót szeretnénk elkészíteni, akkor nyugodtan tehetünk bele még sonkát vagy csirkemellet. Ezt az ételt baráti összejövetelre is ajánljuk, mivel egyszerűen készíthetünk belőle többféle variációt.

3. Az örök kedvenc: soksajtos tésztavacsora

Ó, és itt van még az igazi olasz tészta! Vacsorára sok zöldséggel ajánljuk, a mártáshoz pedig a Philadephia krémsajt a fő hozzávaló. A zöldségeket félidőben tesszük bele a tészta főzővízébe, miközben egy serpenyőben cukkinit pirítunk. A cukkinihez ezután krémsajtot és reszelt parmezánt adunk, amelyet aztán a zöldséges tésztával elkeverünk. Az állaga nagyon könnyű lesz, az ízét pedig zöldfűszerekkel tökéletesítjük. Az a legjobb, ha a mártáshoz rövid csöves tésztát használunk, mint az Olaszországban nagyon elterjedt penne, de figyeljünk, hogy ne főzzük túl, hanem olaszos al dente módra készítsük el.

Legjobb sajtos receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss