Egyéb kategória

Most komolyan Hollywood tehet arról, hogy Jennifer Lawrence nem vett fel kabátot? Hát nem!

Mint tudjátok, Jennifer Lawrence jelenleg a Vörös veréb című filmjét promozza Londonban. Az egyik eseményen készült kép azonban kiverte a biztosítékot néhány twitterezőnél – pedig nem kellett volna. 

vous - 2018.02.22.
Most komolyan Hollywood tehet arról, hogy Jennifer Lawrence  nem vett fel kabátot? Hát nem!

Már megírtuk nektek, hogy Jennifer Lawrence mennyire jól nézett ki legújabb filmjének premierjén, ahol azt is elárulta, a forgatáson egy régi rémálmával is szembe kellett néznie. Az eseményen készült egy csoport kép Jenniferről és filmbéli kollégáiról ( Francis Lawrence, rendező , Matthias Schoenaerts, Joel Edgerton és Jeremy Irons színészek), ami sokak szerint nagyon jól szemlélteti, mi is a helyzet Hollywoodban. 

A képen az összes férfi kabátot és meleg ruházatot visel, (Londonban is tél van), míg Jen egy hosszan felsliccelt, pántos Versace ruhát, szandállal.

A képre Helen Lewis újságíró hívta fel a figyelmet, az alábbi tweettel:

Ez a fotó olyan csendesen lehangoló (és feltűnő). Nem utolsósorban azért, mert ma kint voltam, és véresen dermesztő idő van!

Objektum doboz

Hozzáteszi: az igazi egyenlőség az lenne, ha Jenniferre ráadtak volna egy kabátot. Az újságíróval többen is egyetértettek, miszerint ez a fotó tiszta Hollywood.

600

Egy éles fegyver a nők kezében…

Amikor Sharon Stone hatalmas nevetésben tört ki, mikor a szexuális zaklatásokról kérdezték, már említettem nektek, hogy nem szabad elfelejtni, hogy milyen éles fegyvert kaptak a nők a kezükbe a #metoo, illetve a #TIMESUP kampánnyal. Nagyon fontos, hogy a valós szexuális zaklatások ellen fellépjünk, de sajnos a kapmány olyan mértéket öltött, ami már szinte követhetetlen, és sok esetben szkeptikussá tesz embereket.

Most Brigitte Bardot éles véleményt fogalmazott meg a #metoo kapmányról. 

Az tagadhatatlan, hogy a fotón egyértelműen látszik, hogy Jen nem érzi túl komfortosan magát, ki tenne így egy ilyen ruhában és cipőben, amikor kint 3 fok van… 

DE!

Jennifer Lawrence az elsők között szólalt fel a férfi és női színészek között lévő óriási bérkülönbség miatt. Emellett rendszeres résztvevője a Women's March mozgalomnak (a nők egyenjogúságáért küzdő felvonulás). Nem utolsó sorban nemrég árulta el, komolyan foglalkoztatja a politikai pálya, különösen a korrupció elleni harc. Mindezekből feltételezhető, hogy

 ha akarja, akkor felveszi azt a kabátot!

Nagyon egyszerű oka lehet, hogy Jennifer mégsem vette fel. Talán nem szerette volna eltakarni a ruhát (szponzorruha), és mivel a fotózások pár percig tartanak, kibírta.

De az is könnyen meglehet, hogy rászóltak, hogy vegyen már fel valamit, de nem akart. Sőt az is lehet, hogy férfi kollégái is szerették volna átadni kabátjukat Jennifernek, de nem fogadta el. (Elegáns lett volna ez a Versace ruha egy férfi kabáttal egy ilyen volumenű premieren?!)

Jennifer ezzel a fotóval legfeljebb egy megfázást kockáztatott. Belekeverni ebbe Hollywoodot nem túl korrekt… 

Tudjátok, mi lett volna helyes? Egy megfontoltabb helyszínválasztás!

UPDATE! 

Jennifer Lawrence maga is megszólalt az üggyel kapcsolatban és Facebook-bejegytésben tisztázta a helyzetet! 

 „Hűha! Nem igazán tudom, hol is kezdjem a „Jennifer Lawrence milyen ruhát visel a hidegben” vitát… 

Ez nemcsak teljesen nevetséges, hanem egyenesen sértő!

 Az a Versace ruha mesés volt, szerintetek eltakartam volna egy kabáttal vagy sállal? 5 percig voltam kint. Azért a ruháért kiálltam volna a hóba is, mert szeretem a divatot, és 

ez az én döntésem!

 Ez szexista és nevetséges, de nem feminizmus! A túlreagálása annak, hogy ki, mit visel vagy mond ilyen buta dolgokhoz vezetnek, és elvonja a figyelmet a valós problémákról! 

Minden, amit viselek, az én döntésem, és ha fázni akarok, AZ IS AZ ÉN DÖNTÉSEM!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek