Egyéb kategória

Környezettudatosság nyaralás alatt is – A legjobb ökoszállások Magyarországon

Ha nemcsak a hétköznapokon szeretnénk környezettudatosak lenni, hanem a nyaralás alatt is, akkor valószínűleg olyan szálláshelyet keresünk majd, ahol szintén odafigyelnek a környezeti terhelésre.

vous - 2018.02.24.
Környezettudatosság nyaralás alatt is – A legjobb ökoszállások Magyarországon

A környezettudatosság ma már az egyik legkiemeltebb marketingeszköz, hiszen pazarlónak, nemtörődömnek lenni, a Föld sorsával nem foglalkozni vállalati szinten ma már cikinek számít. A modern gondolkodású ember számára hívószónak számít, ha valami zöld. Azonban ne dőljünk be mindennek, ami azt hirdeti, hogy figyel a bolygóra. Legyünk ennél tudatosabbak, vegyük észre, ha át akarnak verni. Járjunk utána ne csak a kozmetikai termékek összetételének vagy az élelmiszereink származás helyének, hanem annak is, hol költjük el a pihenésre szánt összeget.

Olyan intézményeket támogassunk, ahol biztosan

  • odafigyelnek a hulladéktermelésre, az újrahasznosításra
  • energiatakerékos megoldásokat választanak
  • újrahasznosított termékekkel dolgoznak
  • ökotisztítószereket használnak
  • támogatják a helyi közösséget
  • megfizetik az alkalmazottaikat, és munkalehetőséget biztosítanak a helyiek számára
  • helyi termelőktől, helyi gazdaságoktól szerzik be az alapanyagokat

A minősített szállodák több külföldi ökocímkét is birtokolhatnak. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén újra kiírja a „Zöld Szálloda” pályázatot, hogy ismét kiadhassák a zöld szálloda embléma viselésének jogát. Nem minden szálláshely teheti meg, hogy megszerezze a tanúsítványokat. Ha kicsi szálláshelyet, családi panziót választunk, küldjünk nekik e-mailt vagy hívjuk fel őket a kérdéseinkkel.

Íme 3 szálláshely Magyarországon, ahol zölden gondolkoznak:

BioHotel Nimród

Bioszálloda, bioétterem és biobolt egy helyen, egészen pontosan Karcagon, ahol az ország egyetlen ilyen jellegű, egészségtudatos szálláshelyét találjuk. A szálloda természetes alapanyagokból épült, az étteremben és a bioboltban pedig helyi különlegességek is megtalálhatók.

Objektum doboz

Objektum doboz

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást keressétek a Ridikül oldalán!

Ajánlott cikkek