TV-sztárok

Az AWS nyerte A Dalt, metal dal képviseli hazánkat Lisszabonban

Az AWS és dala, a Viszlát nyár nyerte a Dal 2018-at, így ő képviselheti Magyarországot Lisszabonban az Eurovíziós Dalfesztiválon május 8. és 12. között. A döntőben 4 énekest juttatott tovább a zsűri, a folytatásban már nem volt beleszólása a sorrendbe, az a nézők szavazásán múlt.

A Dal 2018 döntőjében Dánielfy Gergely az Azt mondtad című dalt, Süle Zsolt a Zöld a májust, Heincz Gábor BIGA a Good Vibez című számot, a Leander Kills a Nem szól harang című szerzeményt, az AWS Viszlát nyár című dalát, Horváth Tamás a Meggyfát, Király Viktor a Budapest Girl című dalt, valamint a yesyes az I let you run away című szerzeményét mutatta be ismét. Az előadások után a szakmai zsűri ezúttal is pontozott, így alakult ki a legjobb 4 mezőnye.

A döntő döntőjébe Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Király Viktor (Budapest Girl), a yesyes (I let you run away) és az AWS (Viszlát nyár) jutott. Közülük a nézők szavazatai alapján az AWS és a Viszlát nyár című szám végzett az élen. Ez azt jelenti, hogy egy metal dal (!) képviseli hazánkat a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon, amelynek idén Lisszabon ad otthont.

 

Hallgasd meg Magyarország eurovíziós dalát:

 

A Dal 2018 döntőjének vendégfellépői Pápai Joci, valamint Ferenczi György és a Magna Cum Laude voltak, akik különleges produkciókkal álltak A Dal színpadára.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top