Itthon

A fideszes jelölt lemond, az új polgármester reményről beszél Hódmezővásárhelyen

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatót tartott - videó
február. 26. hétfő 12:50

"Ugyanúgy fognak lopni, csak legfeljebb mások"
február. 26. hétfő 12:46

A választás sajnálatosan nem a hódmezővásárhelyi emberekről szólt. Az ellenzéki pártok saját céljaik érdekében politikai kalandba vitték az embereket - nyilatkozta Thürmer Gyula hétfőn Baján tartott sajtótájékoztatóján. „A dolgozó embereknek azonban nincs mit ünnepelni. Nem ők győztek, nem ők kerültek a polgármesteri székbe. Az összellenzéki összefogás hazug jelszó.  Nem a nép szolgálata, hanem a pénz iránti vágy hozta őket össze. Azt akarják elhitetni az emberekkel, hogy minden jobb lesz, ha áprilisban ők nyernek” – mondta a Munkáspárt elnöke. Hozzátette: semmi sem lesz jobb!

Thürmer arról is beszélt, ugyanúgy fognak lopni, ugyanúgy fogják a népet sanyargatni, csak legfeljebb mások. „A dolgozó ember számára csak az hozhat változást, ha a Munkáspárt ott lesz a parlamentben” – szögezte le az elnök.

Németh Szilárd elmondta, milyen országos tanulság szűrhető le a Fidesz számára
február. 26. hétfő 11:57

Németh Szilárd mindkét győztesnek - a hódmezővásárhelyinek és a kiskunhalasinak is - gratulált. Hozzátette: az emberek döntését tiszteletben kell tartani. A Fidesz mindig tiszteletben tartotta az emberek döntését - tette hozzá, és arra kért mindenkit, hogy tartsa tiszteletben az emberek véleményét. Megjegyezte: nagyon drukkol a hódmezővásárhelyieknek, hogy "a döntésük sikeres legyen". 

A felvetésre, hogy a hódmezővásárhelyi időközi választás eredményéből milyen országos tanulság szűrhető le a Fidesz számára, azt mondta, a polgármestereknek figyelniük kell a helyiekre, és a helyiek döntését tiszteletben kell tartani.

Sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely és Molnár Gyula - videó
február. 26. hétfő 10:35

Örömünnep a főtéren, bizonytalanság a hivatalban
február. 26. hétfő 9:47

Hajnalig forgatott az ATV stábja Hódmezővásárhelyen, ugyanis éjszaka egy spontán örömünnep alakult ki a városban- mondta el Híradónknak a helyszínről tudósítónk, Balogh Judit.

A választási győzelem hallatán Márki-Zay Péterrel együtt hatalmas konvoj indult Hódmezővásárhely főterére éjszaka, egy óriási magyar zászlót is vittek magukkal és a tömeg azt skandálta, hogy „április 8, április 8”. Tudósítónk szerint az örömünnep résztvevői teljes mértékben úgy gondolják, hogy ez a polgármester-választás sokkal többről szólt, mint egy helyi választás.

Balogh Judit arról is beszámolt, hogy elvileg hétfő délelőtt veszi át hivatalát Márki-Zay, de reggel még annyira bizonytalan volt minden, hogy a városházán a portás sem tudott forgatási engedélyt adni, majd hosszas telefonálgatás után azt mondta, ezt már az új polgármestertől kell kérni, aki még nem is foglalta el hivatalát.
Az ellenzék történelmi győzelemről beszél
február. 26. hétfő 9:37

Fidesz részről: nincs veszve április 8-a, riadó a tábornak
február. 26. hétfő 9:34

Tűzközelben lévő, belső körhöz tartozó fideszesek reakciója a hódmezővásárhelyi sokkoló vereségről: nincs veszve az április 8-ai győzelem, de harcolni kell érte. A vereség "riadóztathatja" az elkényelmesedett Orbán-tábort, felrázhatja a Fidesz-szimpatizánsokat. A kormány szócsöve, a Pesti Srácok már este arról írt: pocsék volt a kampány, lehet, hogy az emberek megbocsátottak Gyurcsány Ferencnek. Mindeközben a Fidesz hivatalos közleménye arról szól, hogy férfias küzdelemben maradtak alul. További részletek itt.

Lázár János gratulált
február. 26. hétfő 9:32

Hódmezővásárhelyért fogunk dolgozni, ahogy az elmúlt 27 évben, a város fejlődését tartjuk szem előtt - jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Hódmezővásárhelyen, az időközi polgármester-választást követő sajtótájékoztatóján. Hozzátette, azon fognak dolgozni a következő hónapokban, hogy a választópolgárok bizalmát elnyerjék áprilisban. Lázár János gratulált Márki-Zay Péternek a győzelemhez. Elmondta, várja milyen kezdeményezései lesznek az új polgármesternek, milyen irányba halad majd a Hódmezővásárhely.

Fidesz: férfias küzdelemben alulmaradt jelöltünk
február. 26. hétfő 6:07

"Kiskunhalason fölényesen győztünk, Hódmezővásárhelyen alulmaradtunk"- címmel kiadott közleményében reagált a Fidesz a Vásárhelyen történtekre. Mint írják, "a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson több mint kétharmados, 68 százalékos támogatással győzött jelöltünk, Juhász György". Hozzáteszik: "a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson férfias küzdelemben alulmaradt jelöltünk egy független jelölttel szemben. A győzteseknek gratulálunk". A nagyobbik kormánypárt közlése szerint "a Fidesz-KDNP az elmúlt egy évben 17 időközi önkormányzati választáson indult és abból hármat elveszített, 14-et pedig nagy fölénnyel megnyert".

Márki-Zay: a Fidesz legyőzhető
február. 25. vasárnap 22:33

Köszönöm a hódmezővásárhelyi polgároknak, hogy elmentek szavazni és részt vettek abban a játékban, amit úgy hívnak, hogy demokrácia. Hódmezővásárhely ma példát mutatott. Ez reményt ad nekünk, hogy a Fidesz legyőzhető. Legyen igazság, legyen szabadság, nem csak Hódmezővásárhelyen, hanem az egész országban” – közölte a választás után a győztes Márki-Zay.