Belföld

Meglepetés készül Hódmezővásárhelyen?

13 óráig 39,2 százalék a részvétel a Hódmezővásárhelyi időközi polgármester választáson. Ez alapvetően két dolgot jelenthet:

  • vagy a protest-hangulat erős, és el akarják zavarni a a várost hosszú évek óta irányító Fideszt,
  • vagy a Fidesz mozgósít nagyon hatékonyan, és visznek el mindenkit szavazni, hogy megtartsák a várost, Lázár János hátországát.

A 2012-es időközi polgármester választáson 13 órakor 19 százalék, a 2014-es önkormányzati választáson 20 százalék volt ugyanekkor a részvétel.

Hogy miért lett különösen fontos, országos figyelmet felkeltő ez az egyébként nem nagy súlyú választás, arról a lenti cikkünkben írtunk részletesen.

Ma kiderül, mennyire erős a Fidesz
Időközi polgármester-választást tartanak Lázár János városában. Az ellenzék egy jobboldali független jelöltet támogat, a Fidesz mindent bevet.

Frissítünk!

Délután három órára több mint 18 ezren adták le a szavazatukat, a részvétel 49,1 százalékra nőtt, vagyis akár 60 százalék fölött is lehet a nap végére.

Kiemelt kép: Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester beszédet mond a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán 2018. január 29-én. Mögötte Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik