Az LMP 17. alkalommal próbálja keresztülvinni az országgyűlésen, hogy hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat

politika
2018 február 25., 12:06
comments 165

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjának alkalmából az LMP társelnökei közleményben jelentették be, hogy 17. alkalommal is benyújtják az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról és a lusztrációról szóló törvényjavaslatot.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett, az LMP társelnökei
photo_camera Hadházy Ákos és Szél Bernadett, az LMP társelnökei Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Valamint rendkívüli Házbizottság összehívását kezdeményezik, hogy az Országgyűlés gyorsított eljárásban tárgyalja a javaslatot, hogy még ebben a választások előtt lehetőség legyen megszavazni azt. Az LMP 2010 óta eddig 16 alkalommal kezdeményezte a törvényt, de fideszes többségű parlament mindig lesöpörte. A párt szerint mostani egyben a Fidesz utolsó esélye, hogy 8 évnyi kormányzása alatt érvényt szerezzen korábbi ígéretének. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.