Olyat üzent egy pap, hogy azóta is kacagnak a gyerekek
Gégény István 2018. február 25.

Olyat üzent egy pap, hogy azóta is kacagnak a gyerekek

De nem rajta, hanem neki köszönhetően.

dunau.jpg

– A templomban és környékén hallgassanak a kicsinyek, ha másként nem megy, kötözzük le őket, fogjuk be a szájukat, ha egyáltalán oda tévednének – akár ezzel az "idézettel" is gazdagíthatnánk a Jézus Sose Mondta bölcstelenségek egyre gyarapodó gyűjteményét.

Pedig eme hitbuzgalmi filozófia nem is áll olyan messze a mindennapi tapasztalattól, ezt sok keresztény szülő tudja. Mintha Jézus nem épp azt mondta volna, hogy "engedjétek hozzám..."

A sajnálatos gyerekűző hozzáállást idén februárban Dunaújvárosban sikerült csúcsra járatni. Úgy történt, hogy a Krisztus Királyról elnevezett római katolikus templom melletti dombon gyermekek merészeltek szánkózni. Nincs ebben semmi megdöbbentő: hó+domb=szánkózás. Ennél világosabb képletet nem nagyon sikerült még felismerni a természet és a társadalom kölcsönhatásának törvényszerűségei között.

Csakhogy megjelent egy ismeretlen a nagy vigalom közepette, s magát egyházi személynek kiadva megpróbálta elzavarni a szánkózókat.

Most következik a második csakhogy: az eset jelentős felháborodást váltott ki a helyiek körében, s hamar kiderült, hogy az egyház valódi képviselőjének, az érintett plébánosnak nemhogy kifogása lenne a téli örömök ilyen formában való gyakorlása ellen, hanem kifejezetten örül, ha kacagás, alkalmi sportolás hangja tölti be a templom melletti dombot.

Ezen kijelentését nem csupán szóban adta az érdeklődők tudtára – a dombon álló egyik fára időjárásálló felirat került az aláírásával.

Az önjelölt gyerekelzavaró kiléte információink szerint egyelőre ismeretlen. Ki tudja, talán az illető egyrészt szerette volna megajándékozni a jelek szerint igencsak összetartó egyházközséget az egyetértés, összefogás szép élményével, másrészt el akarhatta érni, hogy nagy nyilvánosságot kapjon Jézus azon gondolata, miszerint "ilyeneké az Isten országa". Ha ez volt a célja, sikerrel járt.

(Kép forrása: Facebook)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása