Drága Hugicám már megosztott veletek egy jó pár nem szokványos reggeli ötletet, én pedig most három egyszerűbb reggelit hoztam nektek a zab és szendvicsek világából.

Teljeskiörlésű szendvics

Ez egy roppant egyszerű, alap recept az én konyhámban, amit a kevésbé kreatív és türelmes napjaimon előszeretettel fogyasztok. Teljeskiörlésű rozslisztből készült zsömle megkenve light metélőhagymás vajkrémmel, magas hústartalmú csirkemell sonkával, zsírszegény sajttal és sok sok zöldséggel.

Egészéges bundás kenyér

Gyerekkorom nagy kedvence a bundáskenyér tejföllel, amiről nem szívesen mondanék le, ezért kicsit más formában, egészségesen szoktam elkészíteni. Felforrósítok egy tapadásmentes serpenyőt, majd visszaveszem közepesre a fokozatot és kikenem vékonyan kókuszolajjal. A teljeskiörlésű toast/szendvics kenyér mindkét oldalát belemártom felvert tojásba, és határozott mozdulattal beleteszem a serpenyőbe. Hagyom szép aranybarnára sülni az egyik oldalát, majd megfordítom és így teszek a másik oldalával is. Még langyosan zöldséggel vagy kedv szerinti feltéttel fogyasztom.

Zabkása

A klasszikus egészséges reggeli a zabkása, amit én imádok és nem tudom megunni. Rengeteg féleképpen tudjuk variálni, aszerint hogy mit rakunk az alap kásánkhoz ( pl. kakaó, fahéj, fehérjepor,zöldség ), vagy hogy mit rakunk rá ( pl. gyümölcsök, magvak).

A képen látható zabkása receptje:

 - 40 g apró szemű zabpehely

 - 1 dl növényi alapú tej és annyi víz amennyit felvesz

 - 1 ek. kakaó

 - 1 kk. fahéj

 - 20 g mogyoró ízű fehérjepor

 (- édesítő ízlés szerint, ha szükséges)

Kimérem a zabpelyhet, ráöntöm a tejet és ugyanannyi vizet, közepes fokozaton elkezdem főzni. Ha szükséges még rakok hozzá vizet. Ízesítem a kakaóval és a fahéjjal, ha elértem a megfelelő állagot, félrehúzom a főzőlapról és belekeverem a fehérjeport. A tetejére chia magot, darált mogyorót és gyümölcsöket raktam.

Jó étvágyat!

Ági :)