Több mosolygós modellt a webshopokba, légyszi!

Nem vagyok az a típusú nő, aki képes órákon át járni a plázákat, boltról boltra, és kutatni valami után, amiről maga sem tudja, hogy mi is az. Sőt, egyenesen herótom van a bevesárlóközpontoktól, a sok embertől, a szagoktól, a tolakodástól. Nem rohanok újságokból kivágott kuponokkal mindenkin átgázolva, hogy 20%-os kedvezménnyel tudjak megvenni valamit, amire nincs is szükségem. Nem figyelem az akciókat, én mindig akkor veszek meg valamit, ha szükségem van rá, csak azért nem kell egy felső, mert le van árazva. Bemegyek, megveszem, amit akarok, és már megyek is ki a boltból, minél gyorsabban. Ha pedig alkalomra kell ruha, arra is megvan a bevált helyem, a tulaj már ismeri a stílusomat, és egyből azokat veszi le a vállfáról, amik passzolnak hozzám. A hétköznapi ruhatáram folyamatos frissítéséhez nekem nagy segítséget jelentenek a fast fashion boltok online változatai, a 34-es, "S"-es (bővebb darabokból az "XS"-es) dolgok általában tökéletesen passzolnak rám, így nem kell a próbálgatással és a sorbanállással bajlódni. Pár kattintás és már meg is van a kiválasztott darab, amit akár helybe is hoznak nekem. Ha pedig az üzletbe kérem, akár ott helyben felpróbálhatom és vissza is küldhetem, ha mégsem stimmel. 

img_2314_1.jpg

Egy valamivel azért nem vagyok megelégedve... Az egy dolog, hogy még mindig 180 cm magas, 50 kilós modelleken mutatják be az adott darabot (bár a Nike egyre gyakrabban használ plus size modelleket is), de ezeket a szegény csajokat olyan pózokba és olyan arckifejezésekre "kényszerítik", hogy az embernek az az érzése támad, hogy ez a nő nagyon szenved tőle, hogy ezt a fura ruhát kellett felvennie. Beesett vállak, szenvedő arc, mint egy kisiskolás, akit állandóan zaklatnak a többiek, "Légyszi, ne bántsatok!"-arckifejezés. Nem magabiztos, tettré kész, magukat csinosnak érző nőket látunk a képeken, és ettől elmegy az embernek az egésztől a kedve. Ha ők sem érzik jól magukat a rájuk adott cuccban, én hogyan tehetném? Néha megvillan egy-egy mosoly, de az ilyen fotókat szinte nagyítóval kell keresnünk a sok szembe lógó haj meg tátika száj között. 

De most tényleg, ti is sokkal szívesebben vásároltok egy olyan üzletben, ahol az eladó jókedvű, mosolygós, mint egy olyanban, ahol szenvedő arccal, görbe háttal csoszognak oda hozzátok, nem?