Gondolatok azoktól, akik valaha szeretők voltak
2018. március 04. írta: Lane

Gondolatok azoktól, akik valaha szeretők voltak

A tartós párkapcsolatok, házasságok jól működtetése energiát, belátást, elköteleződést kíván. Nem fog egyetlen kapcsolat sem működni önmagától, csak azért, mert egy régi döntésnek nyoma van a papíron. Nem lesznek mindig mosolygósak a mindennapok akkor sem, ha gyerekek kötik össze a feleket. A házaspárok is emberek. Különböző tanulófolyamattal, különböző nehézségű élethelyzetekkel, kihívásokkal, és éppen ezért, mindenkinek vannak hiányai, melyek űrt képeznek, és igyekeznek azt valamilyen általuk a legjobbnak tűnő tevékenységgel betölteni azt.  

pexels-photo-809762.jpeg

A szeretetéhség, az elismerés hiánya, a szabadság, a nyugalom megélése az, amit a leggyakrabban emlegetnek hiányként a felek, és erre keresnek megoldást. Van, aki az alkohollal ellensúlyoz, van, aki a munkába menekül, mások a szülői szerepüket élik csak, míg megint mások belebonyolódnak egy szeretői viszonyba.

Házassági tanácsadóként elég gyakran előfordul, hogy akkor jönnek hozzám a párok segítségért, ha valamelyiküknél, valamilyen formában megjelent a „harmadik”.

A hűtlen felek nem akartak rosszat a társuknak. Sőt, legtöbbször – bár a megcsalt fél ezt szokta hinni – nem is gondoltak a társukra.  Sem akkor, amikor leszervezték a randit, sem akkor, amikor a szeretőjükkel töltötték az időt.

A tartós kapcsolatban élők vallottak arról, hogy milyen volt szeretőnek lenni:

„Nem is akartam ezt a viszonyt. Szerelmes lettem. Régóta nem éreztem ilyet, és magával ragadt az egész hangulat. Aztán minden felgyorsult, és már csak azt vettem észre, hogy hazudok a társamnak. Egyre többet. Eleinte lelkiismeret-furdalásom volt, aztán beleszoktam ebbe a helyzetbe. De válni nem akartam. A visszafordulási pont azt volt, amikor Gabi megtalálta az sms-t, amit a találkahelyünk tulaja küldött. Fájdalmas volt a szakítás, de inkább a férjemet választottam. Hosszú távon jobb megoldásnak tűnt.”

„Eleinte emelte az önbizalmamat, hogy van valaki, aki rajong értem. A szeretőm minden olyat megadott, amit a férjem nem. De sok olyat is kaptam tőle, amit nem akartam. Nem akart felvállalni. Nem kaptam tőle ajándékokat, nehogy a férjem megtalálja. Leszorultam még egy férfinél a második helyre. Megalázó volt. Féltem, hogy kiderül otthon, és mivel nem akartam szingli lenni, inkább elhagytam a szeretőmet.”

„Nem akartam megcsalni a feleségemet, de egy nap nem bírtam tovább, és felregisztráltam egy randi oldalra. Eleinte csak azért, hogy bántsam a feleségemet, mert ő nem sokat törődött velem.  Később pedig ott ragadtam. Üzeneteket váltottunk, és egyre mélyebbre süllyedtem. Több nővel is összejöttem pár órára. Újra erős férfinak éreztem magam. A nejem a mai napig nem tud róla. Nem akarom őt sem elveszíteni, de egy életem van nekem is.”

A hűtlenség nem mindig jelenti egy kapcsolat végét. Ha sikerül feltárni a hűtlenség okát, és megvan a javító szándék a felekben, akkor megfelelő odafigyeléssel, egymásra figyeléssel, a közös célok felé haladva, a bizalom újra kiépítésével rendbe rakható a házasság.

 

A Boldognak Lenni könyvek, és a személyre szabott tanácsadás segítenek ebben. Keresd az ingyenes letölthető élettervezőt. Kattints ide!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak Lenni könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr1613713724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása