Ismét egy újabb pizzareceptet hoztam. Most szénhidrát csökkentett lisztből ( Dia-Wellness Kölyökbarát Lisztkeverék) és zabpehelylisztből készítettem. A végeredmény egy nagyon finom, vékonytésztás, ropogós pizza lett.
Szénhidrát csökkentett pizza zabpehely liszttel
- 140 g szénhidrát csökkentett liszt (Dia-Wellness Kölyökbarát Lisztkeverék, helyettesíthető más ch csökkentett lisztkeverékkel)
- 100 g zabpehely liszt
- 30 g bambuszrost liszt (vagy helyette zabpehelyliszt)
- 30 g sikér
- 20 g olívaolaj
- 2,5 dl víz
- 1 csomag porélesztő
- fél tk só
- fél tk méz (elhagyható)
A dagasztást, kelesztést kenyérsütőgépben csináltam. Mindent a gép üstjébe tettem, először a nedves hozzávalókat, majd a sót, liszteket, sikért, és végül a tetejére szórtam az élesztőt. Elindítottam a gépet. Dagasztásnál mindig figyelem a gépet, hogy megfelelő állagú tésztát gyúrjon, ha nem állna össze, kevés vizet adok még hozzá.
A kelesztő program lejárta után két részre osztom a tésztát. Kerekre formázom, majd kinyújtom kör alakúra (nem baj ha kisebb mint a pizzasütő mérete, a tészta könnyen nyújtható a formában még könnyen tudjuk igazítani, kézzel is szépen lehet nyújtani rajta).
Házi paradicsomszósz
- 1 db konzerv (nagy) sűrített paradicsom (150 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. fél deci víz (amivel a konzervet kiöblítjük)
- 10-15 db friss bazsalikomlevél (apróra vágva)
- fél tk oregánó (szárított)
- 1 tk édesítő
- negyed tk só
- negyed tk bors
A szószt most kivételesen nem főztem, hanem csak összekevertem a hozzávalókat, picit állni hagytam (míg a tészta megkelt).
A tésztát megkenjük a pizzaszósszal, és rátesszük a feltétet (sonka, gomba, hozzáadott cukortól mentes kukorica, lilahagyma, light mozzarella). Előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük, 180 °, légkeveréssel.
Tápérték adatok:
(1 db pizzatésztában, feltét és szósz nélkül)
kb. 600 kcal, 22 g zsír, 46 g szénhidrát, 43 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)