Rég volt már bejegyzés tudom! :) De majd most...:)
Mivel a média világában számíthatunk kritikára, így velem se volt másképp ! (még ha rejtetten is próbálnak szégyenbe hozni ) Elfogadom, ha valakinek ilyen és ehhez hasonló a véleménye, de ha problémád van csak görgess tovább és ne is olvass engem! :) Köszönöm!
Na de inkább térjünk a lényegre. Nagyon régóta gondolkozom, hogy kellene sütni egy olyan kakaós csigát, aminek nemcsak úgy "megmutatva" van a kakaó! Hanem szaftos és ízletes. Íme a tökéletes recept. (az alábbi tészta recept bármilyen csiga elkészítéséhez megfelel)
Hozzávalók a tésztához:
- 400gr liszt
- 2 tojássárgája
- 20gr friss élesztő
- 2dl tej
- 40gr cukor
- 150gr margarin
- 1 csipet só
2dl langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, addig a többi hozzávalót egy tálba összekeverem. Hozzáadom a felfutott élesztőt, és összeállítom a tésztát. Majd 45 percig meleg helyen kelesztem.
Addig elkészítem a krémet. Ami:
- 50gr margarin
- 140gr cukor
- kakaópor
Kihabosítom a margarint a cukorral, majd összekeverem a keserű kakaóporral.
Ha letelt, a 45 perc, akkor lisztezett nyújtódeszkára tesszük és 1cm vastagra kinyújtom a tésztát. Megkenem a krémmel, feltekerem. és szorosan egymás mellé helyezem egy tespibe, torta formában, kinem melyik megfelelő.
Majd újra 30 perces pihenés után , légkeverésen 180 fokon addig sűtöm ameddig színe kezd lenni , majd kiveszem és vaniliáscukros tejet öntök rá. Újabb 8-10 perc sütés után pedig már kész is a szaftos csigánk! :)
(Mielőtt a " rajongóim" a színe miatt hisztiznének, a kakaó miatt ilyen és nem megégve van.)
Remélem tudtam segíteni, ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot a Facebookon, és kövess engem Instagramon. :)