A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 24.hu

Elképesztő mennyiségű fát vágnak ki a Tiborcz-közeli kempingben. Szálloda vagy lakópark épülhet a feltételezések szerint a fonyódi Napsugár Kemping helyén, és ezt támasztja alá a jelenleg zajló fakivágás is, melynek során a kempinget és a környező, alsóbélatepeli erdős részt is letarolják.

A 100 hektáros terület tulajdonosa a közvetetten Tiborcz Istvánhoz köthető FND Kemping Kft. Ügyvezetője, Kiss Zsófia képviseli a helyi futballpálya megvételére és pályázati pénzből való felújítására pályázó Pelso Polgári egyesületet is, melynek székhelye ahhoz a keszthelyi Kovács Ferencnéhez van bejelentve, aki annak a keszthelyi kikötőnek a vezérigazgatója, és áttételesen résztulajdonosa, melyet Tiborcz Istvánék vettek meg korábban.

A Napsugár Kemping benne volt abban a csomagban, amelyet Mészáros Lőrincék megszereztek a Balatontourist megvásárlásával, de aztán kikerült a csomagból, és csak tíz kemping maradt. A vevő az FND volt, a vásárlást a Mészáros Lőrinchez köthető kisbank, a B3 Takarék finanszírozta. A 100 ezer négyzetméteres kempinget tavaly a pályázaton becsült 500 millió forint helyett 300 millióért vették meg – írta a 24.hu, ahol további részleteket és fotókat találnak.

A lap kereste a fonyódi képviselőket is, Farkas Gábor alpolgármester a 24.hu-nak azt mondta: Én úgy tudom, a Napsugár Kemping megőrzi eddigi funkcióját, a fakivágás pedig csak a kemping felújításának része. A város egy független képviselője szintén úgy tudja, hogy nem lesz lakópark a kemping helyén. Az mindenesetre érdekes, hogy egy kemping felújításához miért kell így lepusztítani egy területet:

 fairtás a fonyódi Napsugár Kempingben kép: 24.hu

A helyiek szerint az szintén aggodalomra ad okot, hogy a kempinghez tartozó, vízpart melletti épületet is elkezdték lebontani.

A kempingek kempingek maradnak

Lázár János tavaly egy kormányinfón azt mondta, „a Balaton mindenkié”, ez a legfontosabb kormányzati álláspont, hozzáférhetőnek kell maradnia a tónak, szabályozni a beépíthetőséget, majd mindenkit megnyugtatott, hogy a kempingek kempingek maradnak, azokból lakóparkok vagy lakóházak nem lehetnek. Igaz Lázár János azt is mondta korábban, hogy mindenki annyit ér, amennyije van.

Így irtotta ki a növényzetet Mészáros Lőrinc cége

Így irtotta ki a növényzetet Mészáros Lőrinc cége

Súlyos pusztítást hagyott maga után a Dél-Balatonon Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft., a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a V-Híd Zrt. Balatonszemesen a nyárfaliget nagy részének kivágása után markológépek jelentek meg és a pusztával tették egyenlővé a területet. Így tudták meg az itt lakók, hogy a falu önkormányzata bérbe adta azt törmeléklerakásra és betonkeverésre.

Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft., a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a V-Híd Zrt. hármas konzorciuma nyerte 73 milliárd forintos ajánlattal a Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy vasútvonal és a Fonyód-Kaposvár vonalszakasz felújítására kiírt közbeszerzést – írtuk február 13-án. 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás