Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

A kriptovaluták 80%-a szemét

Egyre több kriptodeviza tűnik fel. Ezek mennyit érnek?

2018. március 12. - Kriptoszövekény
A Coinmarketcap jelenleg 1556 kriptodevizát listáz. Noha biztosan bele lehet kötni a teljeskörűségbe, az egészen biztos, hogy ez jó közelítés a forgalomban lévő coinok és tokenek tekintetében. 1556!! Vagyis jóval több, mint a fiat (hagyományos) devizák száma, ami hozzávetőleg 180 jelenleg. Most ezt a 180 “pénzt” használjuk arra, hogy fizessünk egymásnak. A technológia jelenleg még kiforratlan, vannak minden kripto devizának sajátosságai és még az igaz lehet, hogy bizonyos részterületek, akár saját devizát is igényelhetnek (bár jelenleg még nem tudom elképzelmi miért), de az egészen biztos, hogy a világnak ennyi közvetítő eszközre nincs szüksége.
trashcrypto.jpg
Ha megnézzük a kérdést másik oldalról. Iszonyatosan domináns néhány kriptodeviza (a pillanatnyilag 373 millárd dolláros kapitalizációból 300 millárd dollárért az első 25 deviza felel) a többi értéke pedig közelít a nullához. Ha kereskedési forgalmakat nézzük, akkor különösen! Vagyis a legalább 1000-1200 kriptovaluta, szerintem totálisan értéktelen. Hogy ezekből mennyi a sima lehúzás és mennyi a jó szándékú, de sikertelen próbálkozás, azt most nem elemezném, mert ahhoz minden eseten egyesével végig kellene menni. 
Az egészen bizonyos, hogy 1500 körüli különböző elszámolási egység fenntartásának nincs értelme közgazdaságilag, még globálisan sem! Így ez véleményem szerint erősen konszolidálódni fog! Elég gyorsan!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr2813735056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2018.03.15. 20:36:37

Ez a cikk gyakorlatilag semmiről nem szól.

silverrant 2018.03.16. 23:10:22

@A nép fia: a blogolási kényszer szűlte egyszerá kis cikkecske. Na.
süti beállítások módosítása