Mindössze néhány hét kellett a napról-napra új rekordokat beállító Fekete Párducnak, hogy beférkőzzön a legszűkebb filmes elitbe.

Ryan Coogler filmjének bevételei átlépték az 1,1 milliárd dollárt, így Fekete Párduc bekerült minden idők 20 legjobban jövedelmező filmjei közé. A  Chadwick Boseman nevével fémjelzett Marvel produkcióra világszerte milliók váltottak már jegyet, de a kritikusok is a keblükre vették a filmet, mely sokáig 99 százalékon állt a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (jelenleg 97 százalék).

A Fekete Párduc négy hete dominál a tengerentúli mozikban, az elmúlt egy hónapban egyik premierfilm sem jelentett rá veszélyt a hétvégi bevételi, és a heti összesített bevételi toplistán, a jelenlegi 1,101 milliárd dolláros összbevétel pedig elegendő volt ahhoz, hogy kiszorítsa a huszadik helyről Christopher Nolan szuperhősfilmjét, A sötét lovag: Felemelkedést, mely 2012-ben még a hetedik helyig kapaszkodott fel.

A Marvel új filmjében mindenesetre van még potenciál, szinte biztos, hogy maga mögé fogja utasítani a Transformers: A kihalás korát, a Skyfallt, és több mint valószínű, hogy A Gyűrűk Ura: A király visszatért és az Amerika kapitány: Polgárháborút is lehagyja a következő hetekben. Innentől pedig már csak egy lépés lenne a Jégvarázs.

Az utóbbi egy évben olyan filmek lépték át az 1 milliárdos álomhatárt, és kerültek be a top20-ba, mint A szépség és a szörnyeteg, a Halálos iramban 8 vagy épp a Star Wars: Az utolsó Jedik.