Sellőlány

Sellőlány

The Ordinary Coverage alapozó TESZT

Fair Neutral 1.1N

2018. március 15. - adri.mermaid

e992e623-5bcd-457c-bbd2-75f653892b8b.JPG

Számomra mindig problémát okozott jó alapozót találni, mert túl világos, mégis szeplős az arcbőröm, ami ráadásul könnyen kipirosodik, a T vonalon pedig zsíros, máshol viszont száraz és akkor a fél éve napi szinten megjelenő pattanásokról ne is beszéljek. Mindezek ellenére nem tartom annyira problémásnak a bőrömet, inkább csak el kell fogadnom ezeket a tulajdonságait, van, amin lehet változtatni, és van, amin sajnos nem.

Amióta csak állatkísérletmentes sminktermékeket vásárolok, azóta még nem sikerült olyan alapozót találnom, ami minden elvárásomnak megfelelne. Azt gondoltam, hogy a The Ordinary alapozója jó tesztalany lesz, mert először is olcsó - átszámítva körülbelül 2.100 Ft - másodszor könnyű hozzájutni. Pár hetes intenzív tesztelés után azt mondhatom, hogy eléggé kiismertem, de sajnos nemcsak jókat tudok róla írni.

Pozitívumok:

  • Az ára az mindenképp idetartozik és az, hogy nagyon sokféle árnyalatban kapható. Ezt azért is preferálom, mert eddigi tapasztalataim alapján sokkal könnyebb és jobb egy olyan alapozóval dolgozni, ami színben illetve tónusban közel áll a bőrszínünkhöz, mert mindig világosítani, sötétíteni vagy több terméket összekeverni azért valljuk be, elég macerás.
  • Az alapozó olajmentes, így kifejezetten ajánlják zsíros bőrre, többek között ezért is választottam. Könnyű a fedése, így szép természetes végeredményt lehet általa elérni, ráadásul nem mattra szárad, hanem ad egy természetes ragyogást az arcunknak. Nekem ez kifejezetten tetszik, ahhoz képest, hogy a matt finisht részesítem előnyben.
  • Ami szintén pozitívum, hogy SPF 15-öt tartalmaz, tehát nyújt egy alap védelmet a napsugarak ellen, ami a világos vagy érzékeny bőrűeknek elengedhetetlen.

ce498ead-b753-4895-8885-b7e3da32dbf6.JPG

Negatívumok:

  • Hiába olajmentes, nekem mégis nagyon hamar átcsillog rajta a bőröm. Ennek lehet az oka, hogy nem elég erős az alapozó fedése - bár itt megjegyezném, hogy high coverage van ráírva. Az is lehet, hogy mivel nem mattra szárad emiatt szembetűnőbb, de nekem már pár óra után zsíros tőle az arcom. Igazából nem szívesen használom már hosszútávon, mert nagyon sokat kell korrigálni a nap folyamán, és az állandó törölgetés, púderezés után ugyanúgy lekopik mondjuk az orromról estére. Amikor beteg voltam konkrétan az egész alapozó eltűnt a T vonal mentén, este nem volt mit lemosnom. (Primert, púdert és fixáló sprayt mindennap használok.)
  • A másik, ami nem tetszik benne, hogy nagyon alacsony a fedése, így a bőrproblémáimat, vagy a szeplőimet nem tudja eltüntetni. Ezzel még nem is lenne baj, viszonylag tudom építeni, de sok esetben már az első réteg is beletapad a szárazabb területekbe, a második viszont végképp. Úgyhogy emiatt szintén azt érzem, hogy túl macerás használni, ráadásul hiába vagyok körülményes és javítgatom úgysem lesz olyan a végeredmény, amilyet szeretnék. Valamiért a pórusaimat is kiemeli, ha két réteget viszek fel, de ha egyet, az meg nagyon hamar lekopik. Ördögi kör.
  • A harmadik negatívum pedig a színe. Sajnos nem találtam el a legjobb árnyalatot, ez teljes mértékben az én hibám, viszont oxidálódik az arcomon, azaz fél óra múlva már sokkal sárgásabb.

Egy BB krémhez tudnám a leginkább hasonlítani a tulajdonságai miatt - nem annyira tartós, alacsony a fedése és fényes a finishe. Nem egy rossz termék, tényleg vannak előnyei, de nekem túl "problémás" vagy inkább érzékeny hozzá a bőröm és mivel napi nyolc órát dolgozok emberek között, így többet várok el tőle. Azoknak tudnám őszintén ajánlani, akiknek se nem száraz, se nem zsíros a bőrük és túl sok hibát sem szeretnének elfedni vele. Szerintem rajtuk jól működne ez az alapozó, és annyira szép árnyalatokban kapható, tényleg sajnálom, hogy velem nem kompatibilis.

925e5db8-eb39-4e67-a45b-4d6ed36cdb52.JPG

22bfe36e-4bd9-47b8-9bbc-6bf7649be41b.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyfromthesea.blog.hu/api/trackback/id/tr1413731194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása