Magyar Ügyvéd Blog

Magyar György: Március 15-ének nem Orbán gyűlöletkeltő kampányáról kellett volna szólnia

2018. március 15. - Magyar Ügyvéd

szabadsa_ghi_d.jpgSzívből remélem, hogy Orbán Viktornak ez volt az utolsó alkalma arra, hogy kormányprogram meghirdetése helyett csak a gyűlöletre alapozza a kampányát. Lehet, hogy bértüntetőkkel még meg tudta tölteni a Kossuth teret, de én azt gondolom, a választók kellő bölcsességgel döntenek, és kimondják: köszönik, de ebből nem kérnek tovább. Lehet, hogy kevesebben voltunk a Szabadság hídnál, mint ők a lengyel barátaikkal a Kossuth téren, de április 8-án mi leszünk többen.

Gratulálok Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a bértüntetőivel képes volt megtölteni a budapesti Kossuth teret. Ugyanakkor rendkívül sajnálatosnak tartom, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján, amely az egész magyarság talán legfontosabb, s mindenképpen a nemzet együvé tartozását kifejező ünnepe, a miniszterelnök beszéde fröcsögött a gyűlölettől.

„El akarják venni az országunkat, nem egy tollvonással, mint száz éve Trianonban, most azt akarják, hogy néhány évtized alatt önként adjuk át másoknak, más földrészről érkező idegeneknek, akik nem beszélik a nyelvünket, nem tisztelik a kultúránkat, törvényeinket és életformánkat” – hangoztatta a kormányfő. S hogy kik? Egyik oldalon állunk „mi, a nemzeti érzelmű milliók, a másik oldalon a világpolgár elit. Nemzeti és demokratikus erők az egyik, nemzetek feletti és antidemokratikus erők a másik oldalon".

Egy birodalommá szervezett nemzetközi hálózattal kell most megküzdeni – mondta Orbán –, amelynek részei a külföldi spekulánsok pénzelt civil szervezetek, a hivatásos béraktivisták, meg a bajkeverő tüntetésszervezők sora, s a hazai oligarchák által kitartott média is.

Így Orbán szerint nem „a vérszegény ellenzéki pártocskákkal” kell megharcolni, hanem egy nemzetközi hálózattal, amelynek Soros György az első embere. Arra kell tehát készülniük – fogalmazott –, hogy a Fidesz jelöltjeivel szemben az április 8-i parlamenti választáson végül mindenütt egy „Soros-jelölt"” áll majd szemben, s ha ők győznek, jön a menekültáradat, s elvész az ország.

„Mi soha nem gyűlöltünk és nem is gyűlölünk senkit, de harcolunk mindazzal szemben, amit Soros György a hazánkkal tenni akar” – emelte ki a kormányfő. S bizonyos benne, hogy a bevándorlást ellenző magyarok vannak többségben, a másik oldal pedig mindent megtesz azért, hogy a migránsok jelentette fenyegető veszélyről elterelje a figyelmet. Ők nem érvelnek – hangoztatta –, hanem cenzúráznak, s a gyűlölet magvait szórják szét mindenütt.

De miniszterelnök úr az utóbbi néhány esztendőben a gyűlöletnek már annyit magvát hintette el, hogy itt az önén kívül újabb „gyűlöletnövények” akkor sem nagyon szökkenhetnének szárba, ha valaki tényleg tovább szítaná az ellenségeskedést.

Azt meg végképp nem tudom értelmezni, mit akart azzal üzenni, hogy amennyiben győznek, a választás után erkölcsi, politikai és jogi értelemben is elégtételt vesznek. Kin és milyen módon? Börtönbe csukják az ellenzéket? Ellehetetlenítik a független sajtó maradékát is? Ebben az összefüggésben különösen érdekes, hogy Orbán szerint éppen a „fortélyos, becstelen, hazátlan” ellenzék akarna bárkin is bosszút állni.

Tisztelt miniszterelnök úr! Úgy gondolja, az áprilisi választáson hazánk léte a tét, de mi „végül csak hazaküldtük a szultánt a janicsárjaival, a Habsburg császárt a labancaival, a szovjeteket az elvtársaikkal, és most hazaküldjük Gyuri bácsit is a hálózatával egyetemben”.

Bocsásson meg, ha néhány apróságra figyelmeztetem: a törököket a Habsburgok verték ki, az oroszok sem Orbán Viktor Hősök terén elhangzott 1989-es beszédétől ijedtek meg, „Gyuri bácsi” meg egyszerűen nem akar tőlünk semmit.

Amúgy hadd jegyezzem meg: Orbán egy nemzeti ünnephez méltatlan, gyalázatos beszédet mondott, amelynek semmilyen más célja nem volt, mint riogatni a nem létező menekültekkel, a nem létező Soros-tervvel. Ezzel a süket dumával legfeljebb az önálló gondolkodásra képtelen sajátjait tudja hergelni, s fenyegetni a másként gondolkodókat.

Ha már a miniszterelnök úgy gondolta, hogy a nemzeti ünnepen kampánybeszédet kell tartania – ami önmagában is elég bornírt ötlet –, legalább mondott volna valamit arról, mit akar kezdeni a Fidesz a hatalommal, ha újabb négy évre kormányt alakíthat. Hát, erről viszont nem tudtunk meg semmit. Illetve annyit mégis, hogy elégtételt akarnak venni pontosan meg nem nevezett valakiken. Ez azért a választók megnyeréséhez biztosan kevés.

Szívből remélem, hogy Orbán Viktornak ez volt az utolsó alkalma arra, hogy kormányprogram meghirdetése helyett csak a gyűlöletre alapozza a kampányát. Lehet, hogy bértüntetőkkel még meg tudta tölteni a Kossuth teret, de én azt gondolom, április 8-án a választók kellő bölcsességgel döntenek, és kimondják: köszönik, de ebből nem kérnek tovább. Lehet, hogy kevesebben voltunk a Szabadság hídnál, mint ők a lengyel barátaikkal a Kossuth téren, de április 8-án mi leszünk többen.

dr. Magyar György

képviselőjelölt

(Fotó: index.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr8513742362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása