GaborSzakacs

A nő joga a Chanelhez

2018. március 17. - gaborszakacs

A nosztalgikus romantika jegyében vitte kifutóra a Chanel legújabb kollekcióját Karl Lagerfeld. A patinás divatház 2018-as őszi kollekciója a kopár fákkal szegélyezett, lehullott levelekkel borított parkban került bemutatásra a párizsi Grand Palais épületében. A stílusos időutazást a finom tweedek, a puffos ujjak és a fémes csillogású kiegészítők tették feledhetetlenné. A klasszikus elegancia találkozása a modern kényelemmel.

6_175.jpg

"Mindig szerettem az őszt." - mondta Karl Lagerfeld, miután bemutatta a Chanel 2018-as fall/winter ready-to-wear kollekcióját a párizsi Grand Palais lenyűgöző épületében. Évek óta itt rendezik meg a patinás márka szezonális eseményeit, amelyek kedvéért a népszerű hely többek között grandiózus űrközponttá, csodás édenkertté vagy az Eiffel-torony környezetévé alakult át. Ezúttal egy mesés őszi tájat, kopaszodó fákat, lehullott leveleket és egy romantikus sétához illő parkot varázsoltak a divat fővárosának szívébe. 

Mohás kérgű fákkal szegélyezett, megsárgult avarral borított sétautakkal átszőtt parkba érkeztek az őszi Chanel kollekció modelljei. Az évszaknak megfelelő kabátos szettekkel vezették fel a következő szezon sikkes megjelenését úgy, hogy közben a régi Hollywood csillogását idézték meg. A puha tweedek jól megfértek a '70-es és '80-as évek metálos fényű kiegészítői mellett, a karakteres CC- logóval ellátott darabok szinte vonzották a tekinteteket. A klasszikus Chanel-vonal hosszú, keskeny, kétsoros kabátok képében kelt életre, melléjük pedig selyem hajtókákat, impozáns sálakat, arany szegélyeket és láncos táskákat párosított Lagerfeld. Az eltérő textúrák keverésére törekedett, így a lamét könnyű muszlinnal, a gyapjút rövid szőrmével, a selymet pedig puha bőrrel házasította. A kissé komornak ható szettekbe némi szexualitást csempészett a fel-felbukkanó csipkékkel, a libbenő szalagokkal és az ízlésesen megvillanó vállakkal.

Egy romantikus jegyekkel rendelkező gyűjteményt kaptunk Karl Lagerfeldtől, amelynek egyes darabjai kitűnően beilleszthetők bármelyik nő ruhatárába. Hölgyeim, ki ne vágyna egy elegáns Chanel kosztümre vagy egy jól szabott kabátkára? Ki tudna nemet mondani egy fekete steppelt Chanel táskának? A klasszikus párizsi elegancia minden nőt megillet kortól, súlytól, magasságtól és alkattól függetlenül.

"A luxus nem a szegénység ellentéte, hanem az ízléstelenségé." - Coco Chanel

"A divat egy szórakoztató ötlet, amely azonnal elégeti önmagát. A stílus azonban akkor is megmarad, ha közben esetleg megújul." - Coco Chanel

Photos: Yannis Vlamos / Indigital

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8313742144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása