Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos méteres sütemény

90 perc
egyszerű
olcsó
16 adag
Hozzávalók
  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 25 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 1 ek langyos víz
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin (+ a kenéshez)
  • 4 ek rum
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg csokoládé
  • 3 ek étolaj

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolajat, és a langyos vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük.
  2. Két őzgerinc formát vastagon kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A tészta felét az egyik forma ¾ részéig töltjük. A megmaradt tésztához hozzákeverjük a kakaóport és az 1 ek vizet. Ezt a másik formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a tésztát.
  3. Elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot és felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal kihabosítjuk. A kihűlt tésztákat felszeleteljük a bordák mellett és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A süteményünk oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.
  4. A csokoládét az étolajjal mikróban vagy vízgől fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Néhány órára a hűtőbe tesszük és forró vízben mártott késsel, rézsútosan felszeleteljük.

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

10 VARIÁCIÓ A MÉTERES KALÁCSRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss