Az új Mátrix-film tágítja az univerzumot

A Warner Bros. nagyjából egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy együttműködik Zak Penn íróval a Mátrix 4-en, amire a rajongók azonnal kitörő lelkesedéssel reagáltak anélkül, hogy az író bármilyen részletet is elmondott volna arról, milyen történetben gondolkodik.

Penn azóta a Screen Rant-nek adott interjújában fellibbentette a fátylat arról, hogy semmiféle indíttatása sincs az eredeti trilógia alapanyagához nyúlni, illetve hogy már évek óta zaklatja a stúdiót a Mátrixszal.

„Most épp a Mátrixon dolgozom, ami épp egy bizonyos szakaszban van. A részletekbe nem tudok belemenni, de már évek óta zaklatom a Warnert, hogy haladjon a dolog.”

Penn épp a március végén mozikba kerülő Ready Player One promóciójával foglalkozik – illetve azzal, hogy a két film mennyire hasonlít egymáshoz. „Az OASIS (a Ready Player One virtuális közege) és a Mátrix nagyban hasonlítanak egymáshoz, mint univerzumok zseniális ötletei.”

Amikor tavaly márciusban szóba került a folytatás, azt rebesgették, hogy a stúdió Michael B. Jordant szeretné főszereplőnek, illetve felröppentek pletykák ezzel kapcsolatban arról is, hogy a következő Mátrix-film egy előzménytörténetben mutatná be a fiatal Morpheus kalandjait. Ezeket a híreket később nem erősítették meg, Penn pedig mostani nyilatkozataiban elhintette, hogy akár előzményfilm, akár folytatás, vagy valami teljesen más sül ki a Mátrix 4-ből, még az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem tűnnek fel benne ismerős karakterek.

Ahogy a kamera másik oldalán sem feltétlenül számíthatunk az eredeti nevekre: még nem biztos, hogy Penn írja majd a forgatókönyvet is, és semmilyen jele sincs annak, hogy az eredeti trilógia rendezőpárosa,Lily Wachowski és Lana Wachowski, ülne a rendezői székbe.