Kultúra

Mindenki Majkát hallgat és néz

A Dalszerző negyedévente közli a YouTube-os és rádiós toplistákat, amin Majka tarolt. Ez nemcsak azért durva, mert a Mindenki táncol /90’/ című száma már több mint 19 milliós megtekintésnél tart, hanem, hogy a rappernek végre valahára a rádióba is sikerült betörnie. Már nem egyszer akadt ki, hogy nem adják sehol a zenéjét – legutóbb Facebookon kérdezte meg a szerkesztők elérhetőségét –, de most az összesített  listán harmadik helyezést ért el, ami a nullához képest óriási ugrás. Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy a Mindenki táncol sokkal populárisabb, mint az eddigi dalai, ráadásul Majka most szólóban, Curtis nélkül énekel.

A hallgatókat kéne megkérdezni, miért nem akarják Majkát a rádióban hallgatni
A rapper a héten akadt ki a rádiókra, amiért nem játsszák, úgyhogy megkérdeztük a Music Fm-et, Majka miért marad ki.

A YouTube-on összesítve a magyar előadókat Opitz Barbi a második, jelenleg 18 millióan nézték meg a Burai Krisztiánnal közösen készített Nincs az a pénz című klipjét. Érdekes, hogy mennyire eltér a rádiós és a videós lista, csak Majkának és Rúzsa Magdinak sikerült mind a kettőre felkerülni. Míg a Hiro– és AK26-féle műfaj YouTube-on tarol, addig mondjuk a Cristiano Ronaldo című szám a rádiók közelébe se mehet.

De ez fordítva is valamennyire igaz, Halott Pénz például a YouTube-nál nem rúgott labdába, pedig a rádióknál az ötödik helyezést érte el az elmúlt negyed évben. Marsalkó Dávid éppen a hétvégén megjelent interjúnkban beszélt a videók hanyatlásáról.

Ma például már a klipek dominanciája sem olyan erős, bár nagyon mennek még a szöveges videók, de a streaming erősödött fel borzasztóan, és még fokozódni fog, mindenki telefonon hallgat már zenét

Minél többen utálnak a szakmában, annál sikeresebb vagy
A Halott Pénz évek óta ott a legsikeresebb mai előadók között itthon, interjúnkban elmondják, mitől tartanak leginkább és hogy mi volt jobb régen.
Fotó: dalszerzo.hu

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik