Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás pogácsa III.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (ennek egy része lehet tönköly vagy teljes kiörlésű liszt)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3-4 dl kefir
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor medvehagyma
  • A díszítéshez:
  • tojás
  • lenmag

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojást, az olajat, a kefirt, és összegyúrjuk. Kb. 2 órán keresztül meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, kb. 1-2 cm vastagra kinyújtjuk, és megkenjük a tetejét tejföllel, megszórjuk a felaprított medvehagymával. Ezt felteketekerjük, és hosszában háromrét hajtjuk. További fél órát pihentetjük.

Ezután kinyújtjuk, bevagdaljuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütés előtt megkenjük a pogácsák tetejét tojással, és lenmaggal díszítjük.
180 fokon kb. 45-60 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss