Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojást, az olajat, a kefirt, és összegyúrjuk. Kb. 2 órán keresztül meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, kb. 1-2 cm vastagra kinyújtjuk, és megkenjük a tetejét tejföllel, megszórjuk a felaprított medvehagymával. Ezt felteketekerjük, és hosszában háromrét hajtjuk. További fél órát pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk, bevagdaljuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütés előtt megkenjük a pogácsák tetejét tojással, és lenmaggal díszítjük.
180 fokon kb. 45-60 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre