Hirdetés

Jönnek a feltekerhető kijelzős okostelefonok?



|

A Samsung egyik szabadalmi bejelentése arról árulkodik, hogy a jövő okostelefonjai oldalra kihúzható, nagy kijelzőt kaphatnak.

Hirdetés

A Samsung évek óta dolgozik az összehajtható okostelefonon: a hajlékony kijelző miatt ketté lehet majd hajtani a készüléket, tehát igény szerint lehet okostelefon vagy táblagép az eszköz. Azt még mindig nem tudni, hogy mikor jelenhet meg a piacon az első ilyen modell. 

Hirdetés

A Samsung egyik szabadalmi bejegyzése mindenesetre arról árulkodik, hogy eltérő ötletei is akadnak a mérnököknek. A felvázolt okostelefon/táblagép hibrid nem összehajtható kijelzőt kapott, hanem feltekerhetőt. Ezt egyszerűen ki lehet húzni jobb és bal oldalra, és máris sokkal nagyobb képernyőnk van. 

A hajlékony kijelzők már most is nagyon gyakoriak. Ilyen van a Samsung legutóbbi Galaxy S és Galaxy Note szériás eszközeiben is. Bár a kijelzők hajlékonyak, maguk a készülékek nem. Mindeddig megoldhatatlan kihívást jelentett olyan eszközt tervezni, ami a kijelző köré hajtogatható. 

Az elmúlt hónapok pletykái alapján a Samsung nem adja fel, mindenképp szeretné idővel megvalósítani az ötletet. 

A mostani feltekerhetős dizájn szabadalma persze nem jelenti azt, hogy tényleg érkezik egy ilyen okostelefon - de azért érdekes az elképzelés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.