10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Kedd
16°
2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
filter.hu filter.hu

Húsz igazán hasznos autós tipp a rendtartáshoz

Rendetleneknek és rendmániásoknak egyaránt ajánlott

 

1) A pohártartóba beleevődött koszt úgy távolíthatjuk el, hogy zoknit húzunk egy pohárra, beszórjuk a zoknit valamilyen háztartási tisztítófolyadékkal, és a zoknis poharat jól nekinyomogatjuk a tartó belső falának.

Pohár helyett a kezünk is megteszi...

 

2) Ha sikerült tisztává varázsolni a pohártartót, akkor tegyünk bele szilikon muffinformát: ha elkoszolódik, morzsás lesz, csak ki kell venni és elmosogatni.

 

3) A kesztyűtartóban levő nagy kupac autós papírt szortírozzuk kis rekeszes irattartóba, így egy pillanat alatt megtaláljuk majd, amit keresünk.

 

4) Hirtelen fordulás után sem kell többé összeszedni mindenhonnan a táska vagy a bevásárlószatyrok tartalmát, ha mindent szépen fölakasztunk a fejtámlára függesztett akasztókra.

 

5) Fedjük le / tömjük be a két ülés közötti - az ülések melletti - réseket, hogy ne eshessen be többé a telefon, a szendvics fele – vagy egyáltalán bármi, ami ott szokott kikötni.

 

6) Pár csepp vízzel és egy gumibetétes törlőlapáttal fölszedhetjük a kárpitról a kutya- vagy macskaszőrt.

 
7) Ha a kutyával megyünk kirándulni, jól jön egy vízhatlan hátsóülés-huzat: a kárpit még hosszú kirándulás, patakon és sáron átgázolás után is tiszta és száraz marad.

 

8) Az ülések közül, az ajtórésekből a makacs morzsákat erős nyeles kefével szedhetjük ki.

 

9) A lábszőnyegek újra vadonatújnak tűnnek, ha szórunk rájuk a kedvenc folttisztítónkból, és bedobjuk őket a mosógépbe.
10) A kárpitból szőnyegtisztítóval szedhetjük ki a foltokat. Szórjuk be, kicsit kenjük el egy fogkefével, és töröljük le a fölösleget. Nem kell sem porszívózni, sem öblíteni.

 

11) Az ablaktörlő lapátok nem fognak bosszantó csíkokat húzni a szélvédőn, ha áttöröljük őket alkoholba mártott konyhai papírtörlővel.

 

12) Használjunk jól záródó műanyag dobozokat autós szeméttartónak: könnyű kiüríteni, és nem lesz szemétszag a kocsiban.

 

13) A játékokat tegyük egy műanyag ládába a hátsó ülésre, hogy a gyerekek el tudják foglalni magukat útközben.

 

14) Legyen kéznél néhány kisebb fedeles műanyag doboz, hogy az autósétteremből vett vacsora kicsit kevésbé kenődjön mindenhová.

 

15) Egy egyszerű telefontartóval mindig szem előtt lesz a telefon. Ráakaszthatjuk a műszerfalon levő szellőzőre. Mindent tud – de SMS-t ne írjunk út közben!
16) A gyerekülés előtti ülés hátára tegyünk föl egy darab lábszőnyeget, hogy megvédjük a kárpitot a piszkos cipőnyomoktól.

 

17) A többször használható műanyag szatyrokat gyűjtsük egy erősebbe, amit azután fölakaszthatunk egy horogra az autóban, vagy akár a bevásárlókocsiban.

 

18) Tarthatunk a kocsiban – pl. egy műanyag dobozban szépen fölsodorva - nylonzacskókat, jók lesznek a nedves fürdőruhának, sáros cipőnek és hasonlónak. Sőt egy váratlan hányás esetén is.
19) A csomagtartóban szétguruló kisebb ezt-azt a csomagtartó hátsó falához rögzített hálós tartóba gyűjtsük össze.

 

20) Zöldség, gyümölcs vásárlásakor jól jöhet a csomagtartóban a rekeszekre osztott műanyag láda.

 

Forrás: https://www.buzzfeed.com/

További kreatív és barkácstippek lejjebb az oldalon!