2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Jogtalanul szedették le Hadházy Ákos plakátjait

Hír TV

2018. március 23., péntek 13:16, frissítve: péntek 20:50

Kaposváron és Szekszárdon is jogsértően távolította el a fideszes vezetésű önkormányzat az ellenzék plakátjait. A Tolnai megyeszékhelyen azonban hiába a határozat, a város újra megakadályozta Hadházy Ákos LMP-s képviselőjelölt molinójának kihelyezését. A Momentum közben a Fidesz plakátjainak átragasztásába kezdett.

Tíz óriásplakátot tehetett ki újra Kaposváron a Jobbik. A helyi önkormányzat az után távolította el a falragaszokat, hogy nem tudott megegyezni a párttal a plakátok területfoglalásáról: a hivatal kétszázezer forint helyett tizenhárommilliót kért. A Jobbik a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult.

Be tudtuk ismét bizonyítani, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen esélyes ellenzéki erő, aki képes legyőzni a Fideszt. Ennek egy kis szimbóluma, ez a tábla mögöttem látható, hiszen a Nemzeti Választási Iroda, az felülbírálta a Helyi Választási Iroda döntését, ezért így jogellenesnek ítélte, hogy ezeket a plakátokat beszedjék, így kirakhattuk újra – mondta a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje, Miháldinecz Gábor.

Szekszárdon is az önkormányzat távolíttatta el az LMP-s Hadházy Ákos molinóit, arra hivatkozva, hogy a politikus nem kért közterület-foglalási engedélyt. Az LMP-s politikus szerint a hivatal önkényesen, határozat nélkül intézkedett. A helyi választási bizottság itt is jogtalannak találta a plakát leszerelését,

„Választási időszakban az óriásplakátot tulajdonképpen véleménynyilvánításnak lehet tekinteni, és azt nem lehet ily módon korlátozni, hogy a közhatalom eltávolítja a plakátot. Ennek megfelelően aztán 4:3-as arányban a bizottságunk el is fogadta Hadházy úr kifogását. A bizottság megállapította a tényt, hogy a polgármester törvénysértést követett el, és eltiltotta a további törvénysértéstől, úgyhogy Hadházy úr Szekszárd főterére visszahelyezheti az óriásplakátját” – nyilatkozta Figler Csaba, Tolna megye 1-es számú választókerületének LMP-s ovb-delegáltja.

Hadházy Ákos a határozat értelmében pénteken megpróbálta újra felállíttatni a molinóját. A közterület-felügyelet azonban ezt megakadályozta.

A Momentum is beszállt a plakátháborúba. A párt a Fidesz –  Nekünk Magyarország az első feliratú hirdetéseit matricázza át.

Át fogjuk ragasztani a Magyarország feliratokat ezeken a plakátokon különböző szövegekre, mint például nekünk Oroszország az első, nekünk a vejem az első, nekünk a stadionépítés az első, vagy nekünk a pénz az első. Orbán Viktor szájából ezek a mondatok sokkal igazabban hangzanának, mint az, hogy nekünk Magyarország az első – mondta Soproni Tamás alelnök.

A plakátok miatt egyébként a Momentum a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult. Szerintük a hirdetésekről nem állapítható meg, hogy az a Fideszé vagy a kormányzati propaganda része, így az NVB-től azok eltávolítását kérik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!